Domov Hlavné jedlá Rýchle pšeno s cuketou a rukolou

Rýchle pšeno s cuketou a rukolou

autor: hitjezdravozit 22. januára 2016
Rýchle pšeno s cuketou a rukolou

V poslednej dobe som si veľmi obľúbila túto zdravú obilninu, ktorá je bezlepková, ľahko stráviteľná a veľmi výživná. Obsahuje veľa železa, neprekysľuje organizmus, odháňa únavu a depresie, zlepšuje obranyschopnosť organizmu a pomáha aj pri žalúdočných ťažkostiach.
12548847_10206992080458055_2652284510581955156_nm.jpg

Potrebujeme:
pol pohára pšena
1 cuketu
za hrsť čerstvej rukoly
cibuľu
olivový olej
soľ
galgant
vodu

1. Na panvici rozohrejeme olej, pridáme cibuľku a osmažíme ju do sklovita.
2. Medzitým si prepláchneme pšeno studenou vodou a následne ho pridáme do panvice. Zalejeme 1,5 násobkom vody, prikryjeme a necháme variť 10 minút.
3. Cuketu nakrájame na kocky a pridáme ju k pšenu. Dochutíme galgantom a varíme ďalších 10 minút.
4. Rukolu si umyjeme, natrháme na menšie kúsky a pridáme ju k pšenu, až keď ho stiahneme z ohňa. Poriadne zamiešame a môžeme podávať.

V niektorých zoznamoch sa aj rukola nachádza medzi zakázanými, pritom jej plusom je, že obsahuje protizápalový quercetin, ktorý sa často odporúča pre histaminikov vo forme doplnku stravy. Ak siahnete po domácej, čerstvej rukole, nemala by spôsobovať žiadne ťažkosti. Vyhýbajte sa skôr balenej obchodnej rukole, ktorá môže byť na pultoch aj niekoľko dní a tak stráca svoju čerstvosť.

Mohlo by sa vám páčiť aj

1 komentár

Okomentuj

Stlačením „Pošli“ súhlasíte s pravidlami ochrany osobných údajov.