Domov Pečivo Škoricový chlebík

Škoricový chlebík

autor: hitjezdravozit 5. marca 2018
Škoricový chlebík

Tento recept patrí k pomerne jednoduchým a jeho príprava vám nezaberie veľa času. Mne osobne chlebík najviac chutí s džemom, orechovým maslom alebo medom. Keďže nejde o koláč, nie je až taký sladký (teda aspoň pre mňa nie), no niekomu bude vyhovovať možno práve to a zachutí mu k čaju alebo ku káve. Vrch chlebíku môžete posypať čímkoľvek. Ja som dnes volila konopné, ľanové a slnečnicové semienka a nepražené kakaové bôby, ale pokojne to môžu byť aj orechy alebo iné semienka.

Potrebujeme:
3 vajcia
50g celozrnnej špaldovej múky
70g múky z hnedej ryže
30g pohánkovej múky
60g trstinového cukru
1 ČL bezfosfátového prášku do pečiva
1-2 ČL škorice
150ml mandľového mlieka

1. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a žĺtka vyšľaháme s cukrom a mliekom.
2. Múky zmiešame s práškom do pečiva, škoricou a pridáme k žĺtkovej zmesi.
3. Na záver opatrne primiešame sneh.
4. Cesto nalejeme do hranatej formy “srnčí chrbát” a posypeme konopnými, ľanovými, slnečnicovými semienkami a nepraženými kakaovými bôbmi.
5. Pečieme pri 180°C približne 50 minút. Závisí aj od tipu rúry. Kontrolujeme špajdlou.

Mohlo by sa vám páčiť aj

2 komentáre

Nita 7. marca 2018 o 13:00

Vyzerá skvelo, keď si nájdem čas asi ho aj vyskúšam. Žiadny chlebík som ešte nepiekla, tak možno práve tento bude prvý 🙂

NITA
NEW POST

Odpovedať
hitjezdravozit 9. marca 2018 o 12:09

Ďakujem 🙂 Budem rada. :*

Odpovedať

Okomentuj

Stlačením „Pošli“ súhlasíte s pravidlami ochrany osobných údajov.