Túto polievku som si veľmi obľúbila a teším sa, že si ju môžem robiť celú zimu, pretože tento rok som si namrazila celkom dosť kukurice. Nieže by bol s mrazenou nejaký problém, ale predsa len, ak má človek možnosť zamraziť si vlastné, prečo tak neurobiť. 😉
Kukuricu mrazím aj celú, ale najradšej skôr tak, že ju uvarím, oberiem zrniečka, vložím do uzatvárateľnej nádobky alebo zipového ikea sáčku a odložím do mrazničky. Ak potrebujem iba tak za hrsť napr. do šalátu, rozložím si jednu kukuricu na dve časti.
Čo sa týka tekvice, tej budeme mať ešte pár mesiacov veľa, pretože oktober je tuuuu a s ním aj tekvice, padajúce listy, krásne zafarbená príroda… Ja proste milujem jeseň a vy? 🙂
Tekvicovo-kukuricová polievka
Potrebujeme:
1 hokaido tekvicu
2-3 čerstvé kukurice (alebo 350g mrazenej)
1 bielu cibuľu
1 strúčik cesnaku
700ml zeleninového vývaru (alebo vody)
olivový olej
ghee maslo
bazalku
korenie
sumak
soľ
1. Kukuricu uvaríme vo vode a oberieme semienka.
2. Cibuľku nakrájame na drobno a opražíme na olivovom oleji s ghee (dala som pol na pol).
3. Tekvicu nakrájame na kocky a pridáme do hrnca spolu s pretlačeným cesnakom. Zalejeme ich vývarom a varíme domäkka.
4. Pridáme kukuricu, koreniny, bazalku, soľ a polievku rozmixujeme.
5. Na záver posypeme kukuričkou, z ktorej sme si trošku odložili, bazalkou a sumak korením.
2 komentáre
Mam histamin a laktoz,intoleranciu.Pacia sa mi Vase recepty.Vdaka
Ďakujem pekne 🙂