Domov Dezerty Makové lievance
Makové lievance

Hovorí sa, že v jednoduchosti je krása a ja som si všimla, že to tak funguje aj vo svete foodblogerov. Čím jednoduchší recept, tým väčší záujem. Je to však logické. Človek v dnešnej dobe nemá čas na komplikované recepty a preto uvíta čo najjednoduchší spôsob prípravy. Aj preto vznikla na mojom blogu kategória “rýchlo a jednoducho”, kam zapadne aj môj dnešný recept.

Základom sú 3 ingrediencie

Tieto lievance milujem. Podobných receptov existuje mnoho – napr. vo vegan verzii iba banán a ovsené vločky alebo v “bezmúčnej” verzii iba banán a vajcia… Mne sa však najviac osvedčil tento. Lievance sa zakaždým zaručene vydaria a vždy môžete vyskúšať novú príchuť. Dnes som zvolila mak, no odporúčam aj škoricové, vanilkové, jablkové či čučoriedkové v letnej sezóne.

Makové lievance


Potrebujeme:
2 banány
4 vajcia
6 PL ovsených vločiek
2 PL mletého maku
štipka vínneho kameňa
hroznový olej

1. Banány rozmixujeme s vajíčkami.
2. Pridáme ovsené vločky, vínny kameň a mletý mak. Ja som si na kávovom mlynčeku zomlela celý ale môže použiť aj už zomletý. Len pozor aby nebol zbytočne s pridaným cukrom.
3. Na panvici rozohrejeme trošku hroznového oleja a postupne vypečieme lievance.
4. Podávame ich s džemom, javorovým sirupom, či orechovým maslom podľa chuti.

Lievance si môžete pripraviť na raňajky, ako dezert, do školy pre deti na desiatu alebo na cesty. Z tejto dávky vám vyjde 12 kusov.

Mohlo by sa vám páčiť aj

Okomentuj

Stlačením „Pošli“ súhlasíte s pravidlami ochrany osobných údajov.

Prihláste sa na odber prémiového newslettra

* povinné pole
Súhlas so spracovaním osobných údajov

Odoslaním formulára súhlasíte, že Vám môžem ja, Patrícia Molnárová Turiničová zasielať newsletter a za týmto účelom spracovávať vašu emailovú adresu po dobu 5 rokov.

Svoj súhlas môžete kedykoľvek vziať spať a odhlásiť sa pomocou tlačidla na konci ktoréhokoľvek emailu. Naše zásady spracovania osobných údajov si môžete prečítať na našej stránke Ochrana osobných údajov

Hit je zdravo žiť
Vianoce bez alergénov

Novinka!

Tradičné Vianoce takmer bez alergénov už v predaji.