Domov Dezerty Makové lievance
Makové lievance

Hovorí sa, že v jednoduchosti je krása a ja som si všimla, že to tak funguje aj vo svete foodblogerov. Čím jednoduchší recept, tým väčší záujem. Je to však logické. Človek v dnešnej dobe nemá čas na komplikované recepty a preto uvíta čo najjednoduchší spôsob prípravy. Aj preto vznikla na mojom blogu kategória “rýchlo a jednoducho”, kam zapadne aj môj dnešný recept.

Základom sú 3 ingrediencie

Tieto lievance milujem. Podobných receptov existuje mnoho – napr. vo vegan verzii iba banán a ovsené vločky alebo v “bezmúčnej” verzii iba banán a vajcia… Mne sa však najviac osvedčil tento. Lievance sa zakaždým zaručene vydaria a vždy môžete vyskúšať novú príchuť. Dnes som zvolila mak, no odporúčam aj škoricové, vanilkové, jablkové či čučoriedkové v letnej sezóne.

Makové lievance


Potrebujeme:
2 banány
4 vajcia
6 PL ovsených vločiek
2 PL mletého maku
štipka vínneho kameňa
hroznový olej

1. Banány rozmixujeme s vajíčkami.
2. Pridáme ovsené vločky, vínny kameň a mletý mak. Ja som si na kávovom mlynčeku zomlela celý ale môže použiť aj už zomletý. Len pozor aby nebol zbytočne s pridaným cukrom.
3. Na panvici rozohrejeme trošku hroznového oleja a postupne vypečieme lievance.
4. Podávame ich s džemom, javorovým sirupom, či orechovým maslom podľa chuti.

Lievance si môžete pripraviť na raňajky, ako dezert, do školy pre deti na desiatu alebo na cesty. Z tejto dávky vám vyjde 12 kusov.

Mohlo by sa vám páčiť aj

Okomentuj

Stlačením „Pošli“ súhlasíte s pravidlami ochrany osobných údajov.