Domov Dezerty Ovsené tekvicové guľky

Ovsené tekvicové guľky

autor: hitjezdravozit 3. novembra 2017
Ovsené tekvicové guľky

Napriek tomu, že už je november, tekvicová sezóna ešte stále trvá. A dúfam, že ešte aj dlho bude!
Tento rok som pridala rekordne veľa tekvicových receptov, ale čo mám robiť, keď je taká vynikajúca a všestranná? 😉

Nasledujúci recept vznikol veľmi spontánne, keď som varila pyré k inému receptu a neodhadla som množstvo tekvice. Viete ako je to s nami histaminikmi, už načatú zeleninu lepšie neskladovať a skonzumovať ju naraz. Pri tekvici to však môže byť náročné. Väčšinou je problém zohnať takú malú , ktorú človek zje naraz a tak som posledné dva razy pripravila až dve tekvicové jedlá v jeden deň. Buď sme mali polievku a z ostatku tekvice vznikol nejaký dezert alebo ako v tomto prípade keď som robila tekvicový chlieb, vzniklo mi viac pyréčka a tak som si zmyslela vyskúšať tieto guľky.


Potrebujeme:
120g tekvicového pyré
50g medu *1
30g mandľového masla
1/2 ČL škorice*2
1 ČL domáceho vanilkového cukru*3
200g ovsených vločiek*4
mleté mandle na obaľovanie

1. Tekvicové pyré si pripravíme klasicky uvarením tekvice a následným rozmixovaním.
2. Vychladnuté pyré zmiešame s medom, mandľovým maslom, škoricou a vanilkovým cukrom.
3. Ovsené vločky zomelieme na jemnejšie, ale nie úplne na múku a pridáme ich k tekvicovej zmesi.
4. Vypracujeme cesto, z ktorého si odoberieme guľky a obaľujeme ich v mletých mandliach.


Tipy a vysvetlivky, vďaka ktorým si pripravíte tento recept podľa toho, čo môžete alebo obľubujete vy:
*1: Pre vegánsku verziu použite iné sladidlo (datľový sirup, javorový, či agáve).
*2: Ja používam niektorý z týchto troch druhov škorice – cejlónska, vietnamská, cassia – takže výber nechám na vás.
*3: Domáci vanilkový cukor pripravujem  pridaním vyškrabaných vanilkových strukov do nádobky s trstinovým cukrom.
*4: Pre bezlepkovú verziu použite bezlepkové ovsené vločky.

Mohlo by sa vám páčiť aj

Okomentuj

Stlačením „Pošli“ súhlasíte s pravidlami ochrany osobných údajov.

Prihláste sa na odber prémiového newslettra

* povinné pole
Súhlas so spracovaním osobných údajov

Odoslaním formulára súhlasíte, že Vám môžem ja, Patrícia Molnárová Turiničová zasielať newsletter a za týmto účelom spracovávať vašu emailovú adresu po dobu 5 rokov.

Svoj súhlas môžete kedykoľvek vziať spať a odhlásiť sa pomocou tlačidla na konci ktoréhokoľvek emailu. Naše zásady spracovania osobných údajov si môžete prečítať na našej stránke Ochrana osobných údajov

Hit je zdravo žiť
Vianoce bez alergénov

Novinka!

Tradičné Vianoce takmer bez alergénov už v predaji.