Dalo by sa medvedí cesnak iba nakrájať nadrobno a pridať do cesta…ale prečo to ešte trošku nevylepšiť? Vďaka tomu, že som z tohto jarného zázraku prírody spravila najskôr pesto dostali halušky takúto nádhernú farbu a bylinka sa dostala všade kam mala. Sú výborné! A chutili aj našej ročnej Haničke. 🙂
Špaldové halušky s medvedím cesnakom
Potrebujeme:
300g hladkej špaldovej múky
40-50g pesta z medvedieho cesnaku (odhadom som rozmixovala veľkú hrsť medvedieho cesnaku s lyžicou olivového oleja a maldonskou soľou)
2 domáce vajíčka
200ml vody
1. Múku preosejeme, pridáme k nej pesto, vajíčka a prilejeme vodu tak, aby vzniklo haluškové cesto, ktoré budeme môcť pretlačiť cez haluškovač. Ja používam TAKÝTO.
2. Halušky vyvaríme v osolenej vode.
3. Podávame ako prílohu ale výborné sú aj s vajíčkom a čerstvým hlávkovým šalátom. Niečo ako som robila TU, ibaže v tomto prípade už medvedí cesnak pridávať nemusíte, lebo je rovno v haluškách. 😉