Hurá hurá, je tu sezóna bublanín!! Od čerešňovej, cez višňovú, ríbezľovú až po marhuľovú…určite nimi nepokazíte žiadnu oslavu alebo dokonca vylepšíte inak obyčajný deň.
Ja som dnes pripravila čerešňovú, keďže momentálne máme čerešne k dispozícii priamo zo stromu. Veď predsa najlepšie chutí, keď si k nej ovocie nazbierate vo vlastnej záhradke, nie? 🙂
Čerešnová bublanina
Potrebujeme:
4 vajcia
85 g trstinového cukru
100 g špaldovej múky
50 g gaštanovej múky
2 ČL bezfosfátového prášku do pečiva
0,5 dcl vody
0,5 dcl kokosového oleja
štipku soli
čerešne
1. Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh.
2. Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny a postupne prilievame vodu a kokosový olej.
3. Múky zmiešame s práškom do pečiva.
4. Do žĺtkovej zmesi opatrne primiešavame striedavo sneh a múky.
5. Čerešne vykôstkujeme.
6. Na malý plech rozprestrieme papier na pečenie a naň vylejeme cesto.
7. Na cesto poukladáme čerešne a pečieme pri 180°C cca 30 min. Sledujeme cesto aby pekne zhnedlo, prípadne vykonáme skúšku špajdlou.
Bublanina sa krásne nadvihla, je mäkučká a šťavnatá. Keďže nemám rada keď je suchá a ovocie v nej treba hľadať, myslím si, že tejto som čerešne celkom dopriala 🙂
Kombinácia gaštanovej múky a čerešní je perfektná! Priznám sa, že som ju dopiekla okolo obeda a do večera z nej zostali 2 kúsky. A to sme z nej jedli len dvaja + jeden kúsok ochutnala babka. Je to fakt „nedožierka“. 😀
4 komentáre
dá se nějak nahradit ta kaštanová mouka? a špaldová je použitá hladká? Nebo celozrnná? Děkuji 🙂
Samozrejme dá a vynechať a nahradiť iba špaldovou. A tá je hladká 🙂
A daju sa nahradit aj vajicka??? Syn je alergicky na vajicka a ma aj HIT. Dakujem
Treba vyskúšať, ja to odskúšané nemám 🙂