Potrebujeme:
150 g špaldovej múky
2 PL ryžovej múky
70 g trstinového cukru
1,5 ČL bezfosfátového prášku do pečiva
2 vajcia
60 g rozpusteného kokosového oleja
200 g strúhanej mrkvy
1. Zmiešame cukor, vajcia, olej a zvlášť múky a prášok do pečiva.
2. Tekutú zmes si vylejeme do tuhej, vymiešame v kuchynskom robote a postupne primiešavame najemno nastrúhanú mrkvu.
3. Pečieme pri 180°C približne 60-65min.
Koláčik je vynikajúci k čaju, samostatne ako maškrta po obede, ale aj ako náhrada za pečivo, napríklad potretý maslom alebo medom na raňajky. 😉
5 komentárov
A mozem sa opytat, ktoru spaldovu muku je najlepsie pouzit: hladku, polohrubu alebo hrubu? Dakujem.
Ja som použila hladkú 🙂
šla by dát i celozrná jemná špaldová? Díky
Určite áno 🙂 Ale skúste skôr kombináciu hladkej a celozrnnej. S čisto celozrnnou tento recept nemám overený.
Dobry den,
chcela by som poprosit o radu. Mam 5 r.dcerku, ktora ma HIT plus rozne dalsie alergie a intolerancie, cize ani lepok, ani mliecne, ani bez laktozy nemoze. Fungujeme len na par druhoch zelenin a ovocia, na ryzovej, kukuricnej, psenovej, gastanovej muke, lebo zmesove koli primesiam nemoze. Toleruje len ryzove mlieko, ani rastlinne jogurty, ci smotany nemoze. Olej len repkovy. Chcem Vas poprosit o radu, akymi s nasich muk by ste nahradili spaldovu a tiez aku ma mat cesto konzistenciu. Skusala som Vas mrkvovy chlebik na cesty a tiez mrkvovy kolac, co ponukate v malkia bistre. Recepty su vyborne, len je tazke najst spravny pomer bezlepkovych jednodruhovych muk, hlavne ked neviem ako ma vyzerat konzistencia cesta. Prosim teda o radu. Dakujem pekne, s pozdravom Lucia