Potrebujeme:
150 g špaldovej múky
2 PL ryžovej múky
70 g trstinového cukru
1,5 ČL bezfosfátového prášku do pečiva
2 vajcia
60 g rozpusteného kokosového oleja
200 g strúhanej mrkvy
1. Zmiešame cukor, vajcia, olej a zvlášť múky a prášok do pečiva.
2. Tekutú zmes si vylejeme do tuhej, vymiešame v kuchynskom robote a postupne primiešavame najemno nastrúhanú mrkvu.
3. Pečieme pri 180°C približne 60-65min.
Koláčik je vynikajúci k čaju, samostatne ako maškrta po obede, ale aj ako náhrada za pečivo, napríklad potretý maslom alebo medom na raňajky. 😉
4 komentáre
A mozem sa opytat, ktoru spaldovu muku je najlepsie pouzit: hladku, polohrubu alebo hrubu? Dakujem.
Ja som použila hladkú 🙂
šla by dát i celozrná jemná špaldová? Díky
Určite áno 🙂 Ale skúste skôr kombináciu hladkej a celozrnnej. S čisto celozrnnou tento recept nemám overený.