Domov Eliminačná diéta Mrkvový chlebík

Mrkvový chlebík

autor: hitjezdravozit 17. novembra 2015
Mrkvový chlebík

Potrebujeme:
150 g špaldovej múky
2 PL ryžovej múky
70 g trstinového cukru
1,5 ČL bezfosfátového prášku do pečiva
2 vajcia
60 g rozpusteného kokosového oleja
200 g strúhanej mrkvy

1. Zmiešame cukor, vajcia, olej a zvlášť múky a prášok do pečiva.
2. Tekutú zmes si vylejeme do tuhej, vymiešame v kuchynskom robote a postupne primiešavame najemno nastrúhanú mrkvu.
3. Pečieme pri 180°C približne 60-65min.


Koláčik je vynikajúci k čaju, samostatne ako maškrta po obede, ale aj ako náhrada za pečivo, napríklad potretý maslom alebo medom na raňajky. 😉

Mohlo by sa vám páčiť aj

4 komentáre

Vera 1. marca 2018 o 20:15

A mozem sa opytat, ktoru spaldovu muku je najlepsie pouzit: hladku, polohrubu alebo hrubu? Dakujem.

Odpovedať
hitjezdravozit 2. marca 2018 o 14:18

Ja som použila hladkú 🙂

Odpovedať
Skálová 15. júna 2019 o 20:15

šla by dát i celozrná jemná špaldová? Díky

Odpovedať
hitjezdravozit 18. júna 2019 o 9:38

Určite áno 🙂 Ale skúste skôr kombináciu hladkej a celozrnnej. S čisto celozrnnou tento recept nemám overený.

Odpovedať

Okomentuj

Stlačením „Pošli“ súhlasíte s pravidlami ochrany osobných údajov.

Prihláste sa na odber prémiového newslettra

* povinné pole
Súhlas so spracovaním osobných údajov

Odoslaním formulára súhlasíte, že Vám môžem ja, Patrícia Molnárová Turiničová zasielať newsletter a za týmto účelom spracovávať vašu emailovú adresu po dobu 5 rokov.

Svoj súhlas môžete kedykoľvek vziať spať a odhlásiť sa pomocou tlačidla na konci ktoréhokoľvek emailu. Naše zásady spracovania osobných údajov si môžete prečítať na našej stránke Ochrana osobných údajov

Hit je zdravo žiť
Vianoce bez alergénov

Novinka!

Tradičné Vianoce takmer bez alergénov už v predaji.