Domov Eliminačná diéta Mrkvový chlebík

Mrkvový chlebík

autor: hitjezdravozit 17. novembra 2015
Mrkvový chlebík

Potrebujeme:
150 g špaldovej múky
2 PL ryžovej múky
70 g trstinového cukru
1,5 ČL bezfosfátového prášku do pečiva
2 vajcia
60 g rozpusteného kokosového oleja
200 g strúhanej mrkvy

1. Zmiešame cukor, vajcia, olej a zvlášť múky a prášok do pečiva.
2. Tekutú zmes si vylejeme do tuhej, vymiešame v kuchynskom robote a postupne primiešavame najemno nastrúhanú mrkvu.
3. Pečieme pri 180°C približne 60-65min.


Koláčik je vynikajúci k čaju, samostatne ako maškrta po obede, ale aj ako náhrada za pečivo, napríklad potretý maslom alebo medom na raňajky. 😉

Mohlo by sa vám páčiť aj

4 komentáre

Vera 1. marca 2018 o 20:15

A mozem sa opytat, ktoru spaldovu muku je najlepsie pouzit: hladku, polohrubu alebo hrubu? Dakujem.

Odpovedať
hitjezdravozit 2. marca 2018 o 14:18

Ja som použila hladkú 🙂

Odpovedať
Skálová 15. júna 2019 o 20:15

šla by dát i celozrná jemná špaldová? Díky

Odpovedať
hitjezdravozit 18. júna 2019 o 9:38

Určite áno 🙂 Ale skúste skôr kombináciu hladkej a celozrnnej. S čisto celozrnnou tento recept nemám overený.

Odpovedať

Okomentuj

Stlačením „Pošli“ súhlasíte s pravidlami ochrany osobných údajov.