Domov Predjedlá a jednohubky Zelená špargľa s vajíčkom
Zelená špargľa s vajíčkom

Kategóriu “raňajky” dopĺňam veľmi sporadicky a uvedomila som si, že ani neviem, či tam vôbec mám nejaké slané recepty, keďže ja som presne ten typ človeka, ktorý na svoje sladké raňajky nedá dopustiť. 😀 Kaše, palacinky, lievance, chlebík s džemom, to je takou mojou bežnou rutinou. Ani neviem, čo sa mi porobilo, ale dnešný recept som skutočne mala jedno ráno na raňajky, pretože hneď ako mi dorazila čerstvá, slovenská bio špargľa z Biolandu som na to dostala chuť. A tak som si povedala, že to musím aj cvaknúť aby som slávnostne mohla na blog pridať aj takéto luxusné, slané ale hlavne jednoduché raňajky. 😉

Zelená špargľa s vajíčkom

Potrebujeme:
zelenú špargľu
domáce vajíčko
mikro rastlinky (hrášok, koriander, ázijský šalátový mix)
bazalku
sumak korenie
maldonskú soľ
olivový olej
MCT olej od Powerlogy

1. Špargľu vložíme do vriacej vody na pár minút (3-4) a následne do ľadovej aby si zachovala peknú farbu.
2. Vajíčko uvaríme natvrdo a nakrájame.
3. Zmiešame olivový olej, MCT olej a sumak.
4. Na tanier uložíme špargľu, na ňu vajíčko, rastlinky a pokvapkáme olejovou zmesou. Na záver už iba posolíme vločkami maldonskej soli.

Mohlo by sa vám páčiť aj

Okomentuj

Stlačením „Pošli“ súhlasíte s pravidlami ochrany osobných údajov.

Prihláste sa na odber prémiového newslettra

* povinné pole
Súhlas so spracovaním osobných údajov

Odoslaním formulára súhlasíte, že Vám môžem ja, Patrícia Molnárová Turiničová zasielať newsletter a za týmto účelom spracovávať vašu emailovú adresu po dobu 5 rokov.

Svoj súhlas môžete kedykoľvek vziať spať a odhlásiť sa pomocou tlačidla na konci ktoréhokoľvek emailu. Naše zásady spracovania osobných údajov si môžete prečítať na našej stránke Ochrana osobných údajov

Hit je zdravo žiť
Knihy HIT je zdravo žiť a Tradičné Vianoce bez alergénov


Novinka!

Kuchárske knihy pre histaminikov