Tieto muffiny tak familiárne nazývam najjednoduchšie, nadýchané hitfriendly muffiny bez mlieka. Netreba totiž šľahať zvlášť bielky, neobsahujú žiaden jogurt, smotanu, nie sú ani kysnuté samozrejme a predsa sú nadýchané. Hotové sú raz dva, čo ocenia všetky unavené, po sladkom túžiace, maminky turbo detí…viem o čom hovorím. 😀 No a čo je super, robievam ich vždy s milion obmenami. Takže dnes vám sem pridám základný recept, aj recept na jesennú tekvicovú verziu a detskú verziu pre tých najmenších. 🙂
Najjednoduchšie muffiny pre celú rodinu
Potrebujeme na základný recept:
200g hladkej špaldovej múky
100g nerafinovaného trstinového cukru zomletého na práškový
1 ČL prášku do pečiva bez fosfátov
2 vajíčka
120ml nerafinovaného rastlinného oleja (ryžový, hroznový, slnečnicový…)
100ml perlivej minerálky (používam sódu zo sodastreamu)
štipku soli a tahitskej vanilky
+ voliteľné: nesírené brusnice, hrozienka, kúsky nealkalizovanej čokolády, kakawco, karob, škorica, kúsky ovocia (jabĺčka, hrušky) – vždy si vyberiem nejakú príchuť a potom to pridávam na záver do cesta
Tekvicová verzia:
Rovnaký recept, len som do cesta pridala 2 PL tekvicového pyré, škoricu, muškátový oriešok a stred som plnila tekvicovo-mandľovým krémom, ku ktorému recept nájdete na mojom Tik Toku TU.
Detská verzia:
Rovnaký recept, len som trstinový cukor zamenila za topinamburový sirup (tak je recept vhodný aj pre najmenších, ktorým ešte cukor nedávame). Tak odoka som priliala. Prípadne pre deti staršie ako 1 rok môžete použiť aj med. A na vrch som spravila mrveničku z ghee masla, topinamburového sirupu a zomletých ovsených vločiek. To je opäť iba voliteľná časť na spestrenie.
Postup je jednoduchý, všetky ingrediencie vymiešame mixérom a plníme košíky. Pečieme pri 180°C cca 25 minút.