Domov DezertyBábovky Jablková bábovka

Jablková bábovka

autor: hitjezdravozit 13. apríla 2016
Jablková bábovka

jablková bábovka

Potrebujeme:
3 vajcia
200 g špaldovej múky
100 g trstinového cukru
2 ČL bezfosfátového prášku do pečiva
1 PL jablkovej vlákniny
1 bio vanilkový cukor alebo struk
35 ml kokosového oleja
rastlinné mlieko
2 jablká

1. Múku zmiešame s cukrom, práškom do pečiva, jablkovou vlákninou a vanilkou.
2. Medzitým si rozdelíme vajíčka a z bielkov vyšľaháme tuhý sneh.
3. K múčnej zmesy pridáme nastrúhané jablká, žĺtky, roztopený kokosový olej a zamiešame. Ak je cesto príliš tuhé, prilejem 1-2 dcl rastlinného mlieka. Ja som mala práve konopné.
4. Na záver do cesta opatrne zamiešame sneh.
5. Bábovkovú formu vytrieme kokosovým olejom, vysypeme múkou a vylejeme do nej cesto.
6. Pečieme pri 180°C cca 35-40 minút.

jablková bábovkaa
Táto bábovka je šťavnatá, takže chutí vynikajúco aj samostatne, ale môžete si ju dať aj vrámci raňajok s domácim džemom 😉

jablková bábovkaaa

Mohlo by sa vám páčiť aj

Okomentuj

Stlačením „Pošli“ súhlasíte s pravidlami ochrany osobných údajov.

Prihláste sa na odber prémiového newslettra

* povinné pole
Súhlas so spracovaním osobných údajov

Odoslaním formulára súhlasíte, že Vám môžem ja, Patrícia Molnárová Turiničová zasielať newsletter a za týmto účelom spracovávať vašu emailovú adresu po dobu 5 rokov.

Svoj súhlas môžete kedykoľvek vziať spať a odhlásiť sa pomocou tlačidla na konci ktoréhokoľvek emailu. Naše zásady spracovania osobných údajov si môžete prečítať na našej stránke Ochrana osobných údajov

Hit je zdravo žiť
Vianoce bez alergénov

Novinka!

Tradičné Vianoce takmer bez alergénov už v predaji.