Orechové vločky
Potrebujeme:
130g hladkej špaldovej múky alebo dvojzrnky
50g cirokovej múky
80g nasekaných pekanových orechov (ani nie zomleté, ani nie veľké kúsky- používam sekáčik)
50g datľového sirupu
1 menšie vajce
70g ghee masla
štipka soli a tahitskej vanilky
1. Múky zmiešame s orechami, vanilkou a soľou.
2. Pridáme vajce, datľový sirup a zmäknuté gheečko.
3. Ručne vypracujeme cesto z ktorého tvoríme malé guľky (s cestom sa dobre pracuje, nelepí sa na dlane).
4. Poukladáme ich na plech tak, aby medzi nimi bolo miesto, pretože potom ich budeme roztláčať pečiatkou.
Ja som použila snehovú vločku, môžete použiť akúkoľvek inú.
5. Pečieme pri 180°C cca 13 minút.
Tip: Namiesto pekanových orechov môžete použiť akékoľvek iné (lieskovce, vlašské…).
Pozn. Výhodou tohto receptu je, že je to totálne last minute firendly. 🙂 Cesto nepotrebuje žiaden mixér, nemusí odpočívať v chladničke, netreba ho vaľkať a vykrajovať. Celé pečenie máte do hodinky hotové.