Domov DezertyMuffiny Vanilkové ryžové muffinky

Vanilkové ryžové muffinky

autor: hitjezdravozit 13. januára 2016
Vanilkové ryžové muffinky

Zostala mi ryžová smotana, ktorú som nepoužila celú pri dnešnej omáčke na mäso a tak som sa rozhodla trošku poexperimentovať. A presne tak vznikli tieto rýchle, jednoduché, bezmliečne a nízkohistamínové muffinky. 😉

946174_10206934133289412_7184605305273955935_nn

Potrebujeme:
100 g špaldovej múky
50 g ryžovej múky
50 g trstinového cukru
vanilkový struk
3 PL rozpusteného kokosového oleja
pol ryžovej smotany (z DM)
1 vajce
štipka soli

1. Rúru si predhrejeme na 180°C.
2. Múky si preosejeme a zmiešame ich s cukrom, vanilkou a štipkou soli.
3. Prilejeme kokosový olej, trošku premiešame a na to vylejeme ryžovú smotanu.
4. Na záver pridáme vajíčko a poriadne zamiešame.Pri tomto recepte som nepoužila mixér, pretože to nie je veľké množstvo a cesto sa dalo krásne vymiešať aj vareškou.
5. Naplníme košíčky do polovičky a dáme piecť na 20-23 minút.

Pri tomto množstve mi vyšlo 7 kusov. Muffinky nie sú moc presladené, čiže budú ideálne pre tých z vás, ktorí až tak neľúbite sladké 😉 A ak si ich prekrojíte a trochu potriete domácim, tolerovaným džemom máte skvelú náhradu za vianočku a iné raňajkové pečivo.

 

Mohlo by sa vám páčiť aj

Okomentuj

Stlačením „Pošli“ súhlasíte s pravidlami ochrany osobných údajov.

Prihláste sa na odber prémiového newslettra

* povinné pole
Súhlas so spracovaním osobných údajov

Odoslaním formulára súhlasíte, že Vám môžem ja, Patrícia Molnárová Turiničová zasielať newsletter a za týmto účelom spracovávať vašu emailovú adresu po dobu 5 rokov.

Svoj súhlas môžete kedykoľvek vziať spať a odhlásiť sa pomocou tlačidla na konci ktoréhokoľvek emailu. Naše zásady spracovania osobných údajov si môžete prečítať na našej stránke Ochrana osobných údajov

Hit je zdravo žiť
Vianoce bez alergénov

Novinka!

Tradičné Vianoce takmer bez alergénov už v predaji.