Pred zistením HIT mnohí z nás nepoznali iné potraviny ako bielu múku, kravské mlieko, či rafinovaný cukor a niektorí sa ťažko orientujú v zdravých potravinách doteraz. Preto som sa rozhodla predstaviť vám recept, v ktorom som nahradila všetky bežné potraviny trošku zdravšími alternatívami. K tomuto receptu mi dopomohla spolupráca s internetovým obchodom Bioland.
Potrebujeme:
100 g kokosového cukru
200 ml kokosovej smotany + kokosové mlieko podľa potreby
80 g strúhaného bio kokosu
90 g kokosovej múky
1 ČL bezfosfátového kypriaceho prášku s vínnym kameňom
4 vajcia
1. Rúru si predhrejeme na 180°C.
2. Cukor a vajíčka vyšľaháme elektrickým mixérom do peny.
3. Pridáme kokosovú smotanu, strúhaný kokos a premixujeme.
4. K múke pridáme kypriaci prášok a poriadne premiešame. Túto suchú zmes následne prisypeme k mokrej a varechou zamiešame.
5. Cesto je hustejšie, no ak sa vám zdá až príliš husté, prilejte trochu kokosového mlieka.
6. Pripravíme si 20cm okrúhlu formu na pečenie, ktorú si vystelieme papierom na pečenie a vylejeme do nej cesto.
7. Varechou alebo okrúhlou stranou lyžice cesto pekne zarovnáme a dáme piecť do vyhriatej rúry na 30 minút.
8. Po upečení necháme tortu úplne vychladnúť a dozdobíme ju kokosovými lupienkami.
Mne sa osvedčilo uskladňovať ju v chladničke, keďže je cesto šťavnatejšie a okrem toho vychladená chutí ešte lepšie.
Torta je bezlepková, bez laktózy, bez kazeínu a tak isto nízkohistamínová.
Odporúčam ju schovať pred maškrtníkmi, pretože do hodiny by z nej nezostala ani omrvinka 😀 Ochutnalo ju asi 6 ľudí z môjho okolia (medzi nimi aj klasicky sa stravujúci) a všetci si vypýtali recept 😛
Za produkty ešte raz vďačím Biolandu!
www.bioland.sk