Pečivo mi chýba asi ako každému z nás, avšak tieto indické placky, podobné tortillám, mi ho zo začiatku skvele nahradili. Sú rýchlo hotové, vynikajúce a nízkohistamínové! Môžete ich jesť samostatne, potreté nejakou zeleninovou nátierkou ale môžete si ich aj naplniť mäskom, zeleninou a podávať ako hlavné jedlo.
Potrebujeme (asi na 6ks):
250g špaldovej múky
100 ml vlažnej vody
1,5 PL kokosového oleja (ešte lepšie sú s olivovým)
1-2 ČL soli *
1. Zmiešame múku so soľou, pridáme olej, vodu a vypracujeme cesto.
2. Rozdelíme si ho na rovnaké časti, ktoré následne rozvaľkáme na tenké placky a opekáme na kvapke oleja (alebo na suchej panvici, ak je kvalitná) približne 2 minútky z každej strany. Aj vtedy vieme, že je jedna strana hotová, keď sa nám začnú tvoriť bublinky a cesto sa začne nadúvať.
*Ja osobne dám radšej viac soli, pretože bez nej sú trochu plané. Keď sú dobre posolené a čerstvé, dokázala by som ich zjesť len tak na posedenie bez ničoho. 🙂 Prevažne ich však jedávam k šalátu alebo si ne ne dám tenkú vrstvu masla/nátierky (ak tolerujete) a postrúhanú mrkvu.
Poznámka: Môžete do cesta pridať aj nejaké bylinky, ktoré tolerujete a trochu si ich tak ozvláštniť 😉
4 komentáre
Dobry den, nemuzu i psenici, ani jeji jiny druh, takze ani spaldu. Z ktere mouky by byli fajn misto spaldove? Zkousela jste? Dekuji Lucie
Dobrý deň, žiaľ z bezlepkových múk sa mi ešte čapati nepodarili tak ako by som si predstavovala. Vyskúšajte potom radšej iný druh placiek (mám na blogu jedny cícerové).
Dobrý deň, vydržia aj viac dní? Či ich musíme zjesť v daný deň? Ďakujem.
Dobrý deň, áno ak sú dobre uskladnené ostanú mäkučké aj viac dní.