Domov Bezlepkové recepty Rizoto s pečenou tekvicou
Rizoto s pečenou tekvicou

A je to tu! Tekvicová sezóna zahájená 😉 Aj vy tak milujete jeseň?? Farebné stromy, teplý čaj, hrušky a jablká, romantické, tajomné večery, Halloween, dekorácia, no a samozrejme tekvica so všeeetkými tými dobrotami z nej 🙂
Tak som si dnes na večeru spravila len také spontánne, jednoduché a rýchle rizotko. Ale nebojte sa, určite vás neminú aj nejaké tekvicové špeciality 😉

tekvicove-rizoto-1
Potrebujeme:
maslovú tekvicu
basmati ryžu
soľ
kokosový olej
olivový olej
oregano

1. Ryžu som si uvarila v ryžovari, na troške kokosového oleja. Skutočne mi uľahčuje život, najmä tu, no kľudne si ju uvarte klasicky na troške cibuľky, prípadne podliatu vývarom. Ja ryžu milujem aj suchú, slanú a vlastne pravú chuť jej aj tak dodala až tekvica 😉
2. Tekvicu som v šupke nakrájala na menšie mesiačiky alebo pásiky, položila na plech vystlaný papierom na pečenie, pokvapkala olivovým olejom, osolila a posypala oreganom.
3. Piekla som ju asi 30 minút pri 180°C alebo teda kým nezmäkla.
4. Následne som ju nakrájala na malé kúsky, z ktorých som niektoré roztlačila a niektoré ponechala a zamiešala ich spolu s ryžou.

tekvicove-rizoto-2
Jednoduché a výborné! 🙂 Dobrú chuť!

Mohlo by sa vám páčiť aj

Okomentuj

Stlačením „Pošli“ súhlasíte s pravidlami ochrany osobných údajov.

Prihláste sa na odber prémiového newslettra

* povinné pole
Súhlas so spracovaním osobných údajov

Odoslaním formulára súhlasíte, že Vám môžem ja, Patrícia Molnárová Turiničová zasielať newsletter a za týmto účelom spracovávať vašu emailovú adresu po dobu 5 rokov.

Svoj súhlas môžete kedykoľvek vziať spať a odhlásiť sa pomocou tlačidla na konci ktoréhokoľvek emailu. Naše zásady spracovania osobných údajov si môžete prečítať na našej stránke Ochrana osobných údajov

Hit je zdravo žiť
Vianoce bez alergénov

Novinka!

Tradičné Vianoce takmer bez alergénov už v predaji.