A je to tu! Tekvicová sezóna zahájená 😉 Aj vy tak milujete jeseň?? Farebné stromy, teplý čaj, hrušky a jablká, romantické, tajomné večery, Halloween, dekorácia, no a samozrejme tekvica so všeeetkými tými dobrotami z nej 🙂
Tak som si dnes na večeru spravila len také spontánne, jednoduché a rýchle rizotko. Ale nebojte sa, určite vás neminú aj nejaké tekvicové špeciality 😉
Potrebujeme:
maslovú tekvicu
basmati ryžu
soľ
kokosový olej
olivový olej
oregano
1. Ryžu som si uvarila v ryžovari, na troške kokosového oleja. Skutočne mi uľahčuje život, najmä tu, no kľudne si ju uvarte klasicky na troške cibuľky, prípadne podliatu vývarom. Ja ryžu milujem aj suchú, slanú a vlastne pravú chuť jej aj tak dodala až tekvica 😉
2. Tekvicu som v šupke nakrájala na menšie mesiačiky alebo pásiky, položila na plech vystlaný papierom na pečenie, pokvapkala olivovým olejom, osolila a posypala oreganom.
3. Piekla som ju asi 30 minút pri 180°C alebo teda kým nezmäkla.
4. Následne som ju nakrájala na malé kúsky, z ktorých som niektoré roztlačila a niektoré ponechala a zamiešala ich spolu s ryžou.