Pečivo mi chýba asi ako každému z nás, avšak tieto indické placky, podobné tortillám, mi ho zo začiatku skvele nahradili. Sú rýchlo hotové, vynikajúce a nízkohistamínové! Môžete ich jesť samostatne, potreté nejakou zeleninovou nátierkou ale môžete si ich aj naplniť mäskom, zeleninou a podávať ako hlavné jedlo.
Potrebujeme (asi na 6ks):
250g špaldovej múky
100 ml vlažnej vody
1,5 PL kokosového oleja (ešte lepšie sú s olivovým)
1-2 ČL soli *
1. Zmiešame múku so soľou, pridáme olej, vodu a vypracujeme cesto.
2. Rozdelíme si ho na rovnaké časti, ktoré následne rozvaľkáme na tenké placky a opekáme na kvapke oleja (alebo na suchej panvici, ak je kvalitná) približne 2 minútky z každej strany. Aj vtedy vieme, že je jedna strana hotová, keď sa nám začnú tvoriť bublinky a cesto sa začne nadúvať.
*Ja osobne dám radšej viac soli, pretože bez nej sú trochu plané. Keď sú dobre posolené a čerstvé, dokázala by som ich zjesť len tak na posedenie bez ničoho. 🙂 Prevažne ich však jedávam k šalátu alebo si ne ne dám tenkú vrstvu masla/nátierky (ak tolerujete) a postrúhanú mrkvu.
Poznámka: Môžete do cesta pridať aj nejaké bylinky, ktoré tolerujete a trochu si ich tak ozvláštniť 😉
2 komentáre
Dobry den, nemuzu i psenici, ani jeji jiny druh, takze ani spaldu. Z ktere mouky by byli fajn misto spaldove? Zkousela jste? Dekuji Lucie
Dobrý deň, žiaľ z bezlepkových múk sa mi ešte čapati nepodarili tak ako by som si predstavovala. Vyskúšajte potom radšej iný druh placiek (mám na blogu jedny cícerové).