Domov Bezlepkové recepty Zimtsterne
Zimtsterne

Klasické Zimtsterne avšak upravené podľa seba aby boli úplne vhodné aj pre nás. 😉

Zimtsterne

Potrebujeme (asi na 40ks):
150g mletých mandlí
80g trstinového cukru (rozmixovaného na práškový)
1 bielok
1 ČL cejlónskej škorice

+ 1 bielok vyšľahané so 120g hnedého cukru na potretie

1. Mandle, cukor a škoricu premiešame. Pridáme bielok a vypracujeme pevné cesto.
2. Pracovnú dosku zakaždým posypeme trochou práškového trstinového cukru aby sa nám cesto nelepilo a vykrajujeme hviezdičky.
3. Tie potom potierame vyšľahaným bielkom a dáme piecť pri 150°C na 10-15 min.

Hviezdičky sa mi nepripiekli, avšak tým, že som použila trstinový cukor sa bielok prirodzene sfarbil jemne dohneda. Netreba sa toho zľaknúť 🙂

Pozn.:
Netreba sa zľaknúť tých bielkov, keďže sú upečené! Nie je to ako pri medovníkoch, ktoré sa zdobia polevou zo surových bielkov.

IMG_20151213_152625n.jpg

Mohlo by sa vám páčiť aj

Okomentuj

Stlačením „Pošli“ súhlasíte s pravidlami ochrany osobných údajov.

Prihláste sa na odber prémiového newslettra

* povinné pole
Súhlas so spracovaním osobných údajov

Odoslaním formulára súhlasíte, že Vám môžem ja, Patrícia Molnárová Turiničová zasielať newsletter a za týmto účelom spracovávať vašu emailovú adresu po dobu 5 rokov.

Svoj súhlas môžete kedykoľvek vziať spať a odhlásiť sa pomocou tlačidla na konci ktoréhokoľvek emailu. Naše zásady spracovania osobných údajov si môžete prečítať na našej stránke Ochrana osobných údajov

Hit je zdravo žiť
Vianoce bez alergénov

Novinka!

Tradičné Vianoce takmer bez alergénov už v predaji.