Chystáte sa cez víkend na nejakú Halloweensku zábavu alebo sami nejakú usporiadate? Tak ešte stíhate pripraviť aj takýchto milých, nízkohistamínových netopierikov 😉 A ak Halloween nemáte v obľube, pripravte si ich s iným vzorom len tak, aby ste mali nejakú chrumkavú, sladkú maličkosť 🙂 Sú skutočne výborné, rýchlo upečené a ich chuť je skoro na nerozoznanie od čokoládových sušienok, čo je pre mňa, milovníčku čokolády, veľmi veľký pôžitok! Veľa krát totižto čokoláde neviem odolať a potom ľutujem, keď má moja pažravosť nejaké následky. S týmito karobovými sušienkami však určite nič nepokazíte, pretože čokoláda sa v nich nenachádza ani náhodou. Ochutnali ich aj nehistaminici, dokonca aj takí, čo karob nikdy pred tým nejedli a nespozorovali skoro žiaden rozdiel medzi kakaom a karobom.
Tí, čo môj blog sledujete od začiatku, spomínate si, keď som karob veľmi nemusela? 😀 Teraz naňho už nedám dopustiť!! Za ten rok som asi dospela do štádia, keď sa moje telo začína zmierovať s tým, že čokoládu proste nemôže (samozrejme, že ju úplne nedokážem vylúčiť asi nikdy, takže občas keď si dám Daosin, využijem jeho účinky alebo proste zhreším – čo sa teda nie vždy vypláca!!) a tak si ju nahrádza inou, priaznivou alternatívou 😉
Potrebujeme:
1 a pol pohára celozrnnej múky
3 PL pohánkovej múky
3 PL karobu
1 ČL škorice
štipka soli
1 PL bezfosfátového prášku do pečiva
trstinový cukor po rysku 125 ml (pracujeme s 250 ml pohárom)
1 vajce
4 PL masla
Postup:
1. Zmiešame múky, karob, prášok do pečiva, škoricu a soľ.
2. V druhej mise vyšľaháme maslo s cukrom a následne pridáme vajíčko. Šľaháme elektrickým mixérom asi 3-4 minutky.
3. Prisypeme suché ingrediencie k tekutým a vypracujeme cesto.
4. Odložíme ho na hodinku do chladničky aby sa s ním ľahšie pracovalo.
5. Cesto vyvaľkáme a vykrajujeme netopierov.
6. Pečieme pri 175°C 10 minút.