Domov DezertyPalacinky a lievance Lievancová mini torta

Lievancová mini torta

autor: hitjezdravozit 28. októbra 2016
Lievancová mini torta

Receptov na palacinky som už prispela niekoľko a tak som sa rozhodla spraviť tentoraz lievance. A aby neboli len také obyčajné, rovno som z nich spravila mini tortičku 🙂 Mala som ju na obed s polievkou a úplne ma to zasýtilo. Nie vždy musí byť sladké jedlo iba dezertom. Však aj v škole sme mali jeden deň, na ktorý sme sa asi všetci tešili, lebo bol “sladký obed” 😀 Spomínate si na to? A koľké sklamanie prišlo (aspoň teda z mojej strany), keď namiesto očakávaných buchiet, či tvarohových slížov podávali kapustové fliačky 😀 Dobre dobre, stačilo z nostalgie. Niekedy je však príjemné pospomínať na časy, keď sme boli deťmi alebo v našom prípade na časy keď sme mohli jesť veci, ktoré nám teraz chýbajú 😀 Napríklad tie tvarohové slíže 🙁
Verím ale, že aj tento recept sa vám zapáči a vyskúšate ho namiesto niektorého jedla, ktoré chýba najviac vám. Aké by to bolo? Kľudne mi napíšte do komentárov 😉

lievance-2
Potrebujeme:
2 PL ryžovej múky
4 PL kukuričnej múky
pol pohára celozrnnej múky
1 ČL bezfosfátový prášok do pečiva
štipka soli
1 ČL javorového sirupu
1 pohár ryžového mlieka
1 chia vajce (2 PL chia semienok + 6 PL vody)

Na plnku:
2 PL karobu
1 PL mletých mandlí
1 ČL javorového sirupu
2 PL ryžového mlieka

1. Múky zmiešame s práškom do pečiva a soľou.
2. Pridáme k nim javorový sirup, chia vajce a prilievame ryžové mlieko kým celú zmes poriadne mixujeme metličkou aby sa nám nevytvorili hrčky.
3. Na panvici s trochou kokosového oleja vypekáme malé lievance. Nerobte si starosti s tým, aby boli rovnaké. Čaro spočíva v tom, že každá má iný tvar 😉
4. Medzitým si pripravíme plnku zmiešaním všetkých ingrediencií. Nemala by byť príliš tekutá, aby sme ňou vedeli plniť “tortičku”.
5. Hotové lievance ukladáme na tanier a medzi každú vrstvu dáme trochu karobovo-mandľovej “čokolády”. Na záver môžeme k plnke pridať trošičku mlieka aby bola redšia a poliať ňou vrch vzniknutej mini torty.
6. Ozdobíme mletými mandľami a mandľovými lupienkami.

lievance-1

Poznámka: Medzi jednotlivé vrstvy si kľudne môžete dať čokoľvek iné, čo ľúbite (arašidové alebo mandľové maslo, džem..).

lievance-3

Mohlo by sa vám páčiť aj

Okomentuj

Stlačením „Pošli“ súhlasíte s pravidlami ochrany osobných údajov.

Prihláste sa na odber prémiového newslettra

* povinné pole
Súhlas so spracovaním osobných údajov

Odoslaním formulára súhlasíte, že Vám môžem ja, Patrícia Molnárová Turiničová zasielať newsletter a za týmto účelom spracovávať vašu emailovú adresu po dobu 5 rokov.

Svoj súhlas môžete kedykoľvek vziať spať a odhlásiť sa pomocou tlačidla na konci ktoréhokoľvek emailu. Naše zásady spracovania osobných údajov si môžete prečítať na našej stránke Ochrana osobných údajov

Hit je zdravo žiť
Vianoce bez alergénov

Novinka!

Tradičné Vianoce takmer bez alergénov už v predaji.