Domov Bezlepkové recepty Karobovo-slivkový koláč

Karobovo-slivkový koláč

autor: hitjezdravozit 14. januára 2017
Karobovo-slivkový koláč

Rýchly, jednoduchý koláčik, ktorý je bez lepku, bez laktózy a kazeinu, nízkohistamínový a bez cukru. Úplne vynechať sladidlo sa mi zatiaľ nepodarilo, no jednej pani som sľúbila aj taký recept, takže na ňom pracujem 😉 V tomto som použila med a datľový sirup, no pokojne ich nahraďte iba jedným tekutým sladidlom, ktoré máte v obľube. Ja som ich skombinovala, pretože datľový sirup mi nepríde až taký sladký a žiadalo sa mi pridať ešte trochu medu.

karobovo-slivkový koláč 3

Potrebujeme: 
80g múky z hnedej ryže
30g cirokovej múky
40g bezlepkových ovsených vločiek zomletých na múku
1 PL bezfosfátového prášku do pečiva
1 ČL cejlónskej škorice
15g karobu
200ml mandľového mlieka
2 vajcia
30g datľového sirupu
20g medu

1. Zmiešame múky, škoricu, karob a prášok do pečiva.
2. Vajíčka vyšľaháme s mliekom.
3. K múčnej zmesi pridáme sladidlá a postupne prilievame mlieko.
4. Vymiešame hladké cesto, ktoré nalajeme do malej formy vystlanej papierom na pečenie.
5. Pečieme pri 175°C 25 minút.
6. Vychladnutý koláč potrieme domácim slivkovým džemom a posypeme strúhaným kokosom.

karobovo-slivkový koláč 1

Mohlo by sa vám páčiť aj

Okomentuj

Stlačením „Pošli“ súhlasíte s pravidlami ochrany osobných údajov.

Prihláste sa na odber prémiového newslettra

* povinné pole
Súhlas so spracovaním osobných údajov

Odoslaním formulára súhlasíte, že Vám môžem ja, Patrícia Molnárová Turiničová zasielať newsletter a za týmto účelom spracovávať vašu emailovú adresu po dobu 5 rokov.

Svoj súhlas môžete kedykoľvek vziať spať a odhlásiť sa pomocou tlačidla na konci ktoréhokoľvek emailu. Naše zásady spracovania osobných údajov si môžete prečítať na našej stránke Ochrana osobných údajov

Hit je zdravo žiť
Vianoce bez alergénov

Novinka!

Tradičné Vianoce takmer bez alergénov už v predaji.