Rýchly, jednoduchý koláčik, ktorý je bez lepku, bez laktózy a kazeinu, nízkohistamínový a bez cukru. Úplne vynechať sladidlo sa mi zatiaľ nepodarilo, no jednej pani som sľúbila aj taký recept, takže na ňom pracujem 😉 V tomto som použila med a datľový sirup, no pokojne ich nahraďte iba jedným tekutým sladidlom, ktoré máte v obľube. Ja som ich skombinovala, pretože datľový sirup mi nepríde až taký sladký a žiadalo sa mi pridať ešte trochu medu.
Potrebujeme:
80g múky z hnedej ryže
30g cirokovej múky
40g bezlepkových ovsených vločiek zomletých na múku
1 PL bezfosfátového prášku do pečiva
1 ČL cejlónskej škorice
15g karobu
200ml mandľového mlieka
2 vajcia
30g datľového sirupu
20g medu
1. Zmiešame múky, škoricu, karob a prášok do pečiva.
2. Vajíčka vyšľaháme s mliekom.
3. K múčnej zmesi pridáme sladidlá a postupne prilievame mlieko.
4. Vymiešame hladké cesto, ktoré nalajeme do malej formy vystlanej papierom na pečenie.
5. Pečieme pri 175°C 25 minút.
6. Vychladnutý koláč potrieme domácim slivkovým džemom a posypeme strúhaným kokosom.