Rôzne zeleninové placky, fašírky, falafel si robievam často a preto som dnes chcela vyskúšať aj niečo nové. Paradoxné je, že som hamburgery nikdy nemala rada 😀 Asi môj prvý v živote som jedla na nedávnom stretnutí blogerov v Regal Rooftope a musím priznať, že mi skutočne chutil.
Viem, že hamburger, tak isto ako pizza patria medzi obľúbené jedlá dnešnej doby. A tak som úplne spontánne siahla po mojich nizkohistamínových bezlepkových žemliach, pridala šalát, rukolu, zeleninovú fašírku a spojila to. Síce som mala práve spravené iba také menšie žemle, pretože burger som vlastne nemala v pláne, no ak ho budem robiť najbližšie, tak si spravím väčšie žemle, pripravím si aj nejakú omáčku a na svete bude skutočný zdravý hamburger 😉
Potrebujeme:
pol pohára mungo klíčkov
1 mrkvu
100g červenej šošovice
kúsok čerstvej kurkumy
1 vajce (pre vegánsku verziu použite chia alebo ľanové vajce)
2 kopcovité PL múky z hnedej ryže
himalájsku soľ
štipku galgantu
kokosový olej
1. Šošovicu uvaríme domäkka a necháme trošku vychladnúť.
2. Mrkvu nastrúhame a spolu s mungom ju v sekáčiku rozsekáme na drobné kúsky.
3. Pridáme k nim šošovicu, vajce, múku, nastrúhanú kukrumu na malom strúhadle a dochutíme.
4. Vypracujeme cesto, z ktorého tvoríme fašírky a vypekáme ich na kokosovom oleji.
Do hamburgeru skutočne môžete zakomponovať čokoľvek máte radi, tolerujete alebo práve máte v kuchyni po ruke 😉
1 komentár
[…] mojimi receptami už nájdete 2 burgre – vegánsky a jesenný hovädzí no povedala som si, že recept na pravé, domáce fašírky tu ešte […]