O týchto keksíkoch ste už možno počuli. Spomínala som ich totižto v súvislosti s krstom mojej knihy, kde som ich piekla na catering a tak isto boli k dispozícii aj na Halloween party v Malkia parku. Ochutnalo ich teda celkom veľa ľudí a som rada, že som sa s negatívnou reakciou nestretla a i keď sú trochu zvláštne, každému chutili. 🙂
Batátové keksíky
Potrebujeme:
50g múky zo sladkých zemiakov
20g pohánkovej múky
80g hnedej ryžovej múky
50g trstinového cukru zomletého na práškový
štipku soli
1 vajce
75g ghee masla
podľa potreby 2 PL vody alebo rastlinného mlieka
+ na obaľovanie práškový trstinový cukor a cejlónsku škoricu
1. Múky zmiešame s cukrom a soľou.
2. Pridáme ghee maslo (nie roztopené), vajce a vypracujeme ručne cesto. Na úplné spojenie cesta pridáme 2 PL vody.
3. Cesto odložíme na 2 hodiny do chladničky. Potom sa s ním pracuje lepšie. Rozvaľkáme ho na pomúčenej doske a vykrajujeme tekvičky (alebo akékoľvek ľubovoľné tvary).
4. Poukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri 180°C približne 10-12 minút (závisí aj od rúry).
5. Medzitým zmiešame zomletý trstinový cukor so škoricou.
6. Ešte teplé sušienky obaľujeme v tejto zmesi.
Z tejto dávky vám vyjde 25 sušienok.
Keďže batátová múka je pomerne výrazná, do cesta som nepridala žiadnu inú príchuť. Sušienky sú vynikajúce aj bez obaľovania v škoricovom cukri.
1 komentár
[…] som sa na blogu “oháňala” batátovou múkou, ktorú som si veľmi obľúbila a vtedy som si uvedomila, že vlastne z čerstvých batátov ešte […]