Domov Hlavné jedlá Fašírky ako od mamičky

Fašírky ako od mamičky

autor: hitjezdravozit 5. februára 2020
Fašírky ako od mamičky

Medzi mojimi receptami už nájdete 2 burgre – vegánsky a jesenný hovädzí no povedala som si, že recept na pravé, domáce fašírky tu ešte nemáme. A pritom ich tak ľúbime – najmä môj muž a ocino. 🙂 Nerobíme ich často, no keď dostaneme chuť, tak aspoň 2x do roka musia byť. Pár týždňov dozadu ich robila mamina a už vtedy sme s Jožkom “slintali”, tak som sa rozhodla, že ich teraz pripravím pre zmenu ja. Trošičku som recept vylepšila o bylinky a koreniny, ale v konečnom dôsledku chutili úplne ako od mamičky. 🙂
Keďže Jožko je skôr “burgrový typ” a iba tak fašírky napríklad s prívarkom by nezjedol, nižšie vám pripájam aj fotku ako vyzeral náš burger tentoraz a tak isto aj inšpiráciu, ako ho pripraviť aby bol #hitfriendly. 😉

Fašírky ako od mamičky


Potrebujeme:
700g mletého hovädzieho a bravčového mäsa v pomere 1:1*
1 vajce
2 ČL mletej červenej papriky
1 ČL oregana, majoránky, perilly, ligurčeku, horčičného prášku
1/2 ČL rozmarínu
3 strúčiky cesnaku
30 kukuričnej strúhanky
1 PL olivového oleja
korenie, soľ podľa chuti

* mleté mäso samozrejme nekupujem v supermarkete vo vaničke už zomleté, ale dám si vždy zomlieť u nášho mäsiara čerstvo

1. Všetky ingrediencie zmiešame a vytvarujeme placičky. Keďže ja som robila vo finálnej verzii burger, netvarovala som klasicky tvar fašírok, ale ak sa nechystáte fašírky plniť do žemle, pokojne vytvorte okrúhlejší tvar ako sme pri fašírkach zvyknutí. 🙂
2. Fašírky môžeme vypiecť na panvici na bravčovej masti ale aj v rúre pri 180°C približne 40 minút.
3. Hamurger som pripravila tiež úplne jednoducho. Napiekla som si svoje žemle – z receptu na rožky som pre zmenu tvarovala kaiserky, ako omáčku som použila tento kešu dip a potom som už iba dochutila zeleninkou – šalát, fialová cibuľka, reďkovka.

Mohlo by sa vám páčiť aj

Okomentuj

Stlačením „Pošli“ súhlasíte s pravidlami ochrany osobných údajov.