Ďalší z crumble receptov. Už premýšľam, že by som mala vytvoriť jednu špeciálnu podkategóriu pre tento recept. Milujem ho! A napriek tomu, že vynikajúce sú všetky moje doterajšie pokusy, tento slivkový ma očaril asi najviac.
Potrebujeme:
7-8 sliviek
120g ovsených vločiek
30g mletých mandlí
1 PL teffovej múky
40g ghee masla
3 PL medu
1 PL mandľového masla + na vrch
1. Slivky odkôstkujeme.
2. V malom hrnci rozpustíme ghee maslo, med a mandľové maslo.
3. Odoberieme si trošku a v tejto zmesi poobaľujeme slivky, ktoré následne uložíme na spodok zapekacej misky.
4. K ostatkovej zmesi pridáme ovsené vločky zmiešané s mandľami a teffovou múkou a následne navrstvíme na slivky.
5. Vrch ešte pokvapkáme mandľovým maslom.
6. Dáme zapiecť do vyhriatej rúry na 175°C cca na 20 minút.
Ak nepoznáte teff, je to pseudoobilnina s jemnou orieškovou chuťou, takže mi táto múka chuťovo presne zapadla do receptu. Je prirodzene bezlepkový a bohatý na vitamín C, vápnik a železo. Vďaka nízkemu glykemickému indexu pomáha kontrolovať hladinu cukru v krvi.