Domov Dezerty Vegan banánové lievance

Vegan banánové lievance

autor: hitjezdravozit 17. septembra 2017
Vegan banánové lievance

Lievance, palacinky či wafle sú tak vďačným jedlom pre histaminikov. Či už ide o raňajky, olovrant ale občas si ich doprajem aj na obed, keď mám napríklad hustú polievku. Sú raz dva hotové, môžete si ich so sebou vziať aj do práce, či na desiatu do školy a dajú sa pripraviť na neskutočne veľa spôsobov.
Receptov tu už mám niekoľko a uvedomila som si, že som ešte nikdy nerobila vegan banánové. Na internete sú veľmi populárne tie z 3 ingrediencií, no ja som zato tými ingredienciami až tak nešetrila. 😉 Spravila som ich vlastne úplne náhodou keď som po dvoch týždňoch prišla domov a nemala som doma vajíčka. Banán je totižto šikovnou náhradou za vajcia. A vôbec nemusí byť hnedý. Tento môj bol tiež pekný žltučký a dal sa v pohode popučiť.
Z tejto dávky vyšlo cca 7 lievančekov.


Potrebujeme:
1,5 banána (polovička zostane na dekoráciu)
150g zomletých ovsených vločiek na múku*
200-250ml mandľového mlieka (väčšinou prilievam od oka)
1 ČL bezfosfátového prášku do pečiva
1 ČL agáve
1 ČL hroznového oleja

*pre bezlepkovú verziu použite bezlepkové ovsené vločky

1. Banán popučíme vidličkou.
2. Pridáme k nemu zomleté ovsené vločky zmiešané s práškom do pečiva, agáve a hroznovým olej.
3. Mlieko prilievame podľa potreby aby nám vzniklo lievancové cesto (ani riedke ani príliš husté).
4. Ak máte kvalitnú panvičku, nemusíte ju potrieť olejom a lievance sa vám krásne vypečú.
5. Podávame s čímkoľvek. Ja som tentoraz zvolila mandľové maslo, ovocie a trochu agáve na vrch.

Mohlo by sa vám páčiť aj

4 komentáre

Sasa 28. apríla 2018 o 21:02

Nemôžete označiť niečo VEGAN a dať tam med ?

Odpovedať
hitjezdravozit 2. mája 2018 o 7:38

Fíha, mrzí ma to. Obvykle si na to dávam veľký pozor. Asi som si neuvedomila, že do receptu ide aj med. Ale zas ten je možné nahradiť akýmkoľvek iným sladidlom, vhodným pre vegánov 🙂 Ďakujem za upozornenie.

Odpovedať
rybana 9. novembra 2018 o 17:47

mne sa to strasne prilepovalo na panvicu a cesto sa trhalo, aj ked som dala mlieka menej a bolo celkom huste. panvica pritom teflonova, palacinky sa na nej doteraz nikdy netrhali. inak sladidlo do cesta netreba ak je tam banan. inak chutovo celkom dobre

Odpovedať
hitjezdravozit 11. novembra 2018 o 12:04

Hmm, neviem v čom to bolo byť. Ja si ich robievam často a nelepia sa mi. Hej hej, sladidlo je úplne individuálna záležitosť. Ja ľúbim sladké veľmi, ale pokojne ho vynechajte 🙂

Odpovedať

Okomentuj

Stlačením „Pošli“ súhlasíte s pravidlami ochrany osobných údajov.

Prihláste sa na odber prémiového newslettra

* povinné pole
Súhlas so spracovaním osobných údajov

Odoslaním formulára súhlasíte, že Vám môžem ja, Patrícia Molnárová Turiničová zasielať newsletter a za týmto účelom spracovávať vašu emailovú adresu po dobu 5 rokov.

Svoj súhlas môžete kedykoľvek vziať spať a odhlásiť sa pomocou tlačidla na konci ktoréhokoľvek emailu. Naše zásady spracovania osobných údajov si môžete prečítať na našej stránke Ochrana osobných údajov

Top