Domov Crumble Slivkové crumble

Slivkové crumble

autor: hitjezdravozit 26. septembra 2017
Slivkové crumble

Ďalší z crumble receptov. Už premýšľam, že by som mala vytvoriť jednu špeciálnu podkategóriu pre tento recept. Milujem ho! A napriek tomu, že vynikajúce sú všetky moje doterajšie pokusy, tento slivkový ma očaril asi najviac.


Potrebujeme:
7-8 sliviek
120g ovsených vločiek
30g mletých mandlí
1 PL teffovej múky
40g ghee masla
3 PL medu
1 PL mandľového masla + na vrch

1. Slivky odkôstkujeme.
2. V malom hrnci rozpustíme ghee maslo, med a mandľové maslo.
3. Odoberieme si trošku a v tejto zmesi poobaľujeme slivky, ktoré následne uložíme na spodok zapekacej misky.
4. K ostatkovej zmesi pridáme ovsené vločky zmiešané s mandľami a teffovou múkou a následne navrstvíme na slivky.
5. Vrch ešte pokvapkáme mandľovým maslom.
6. Dáme zapiecť do vyhriatej rúry na 175°C cca na 20 minút.


Ak nepoznáte teff, je to pseudoobilnina s jemnou orieškovou chuťou, takže mi táto múka chuťovo presne zapadla do receptu. Je prirodzene bezlepkový a bohatý na vitamín C, vápnik a železo. Vďaka nízkemu glykemickému indexu pomáha kontrolovať hladinu cukru v krvi.

Mohlo by sa vám páčiť aj

Okomentuj

Stlačením „Pošli“ súhlasíte s pravidlami ochrany osobných údajov.

Prihláste sa na odber prémiového newslettra

* povinné pole
Súhlas so spracovaním osobných údajov

Odoslaním formulára súhlasíte, že Vám môžem ja, Patrícia Molnárová Turiničová zasielať newsletter a za týmto účelom spracovávať vašu emailovú adresu po dobu 5 rokov.

Svoj súhlas môžete kedykoľvek vziať spať a odhlásiť sa pomocou tlačidla na konci ktoréhokoľvek emailu. Naše zásady spracovania osobných údajov si môžete prečítať na našej stránke Ochrana osobných údajov

Hit je zdravo žiť
Vianoce bez alergénov

Novinka!

Tradičné Vianoce takmer bez alergénov už v predaji.