Chýba vám občas slané chrumkanie pred telkou alebo len máte pocit, že jete viac sladkého než slaného? Aj ja som tento pocit mávala. A tak som začala experimentovať s múkami, pričom najviac ma k tomu inšpirovala mamina, ktorá je v týchto slaných keksíkoch ako ryba vo vode 😉 Ja napečiem sladké, ona slané a potom si ich vymieňame. To je asi výhoda dvoch histaminičiek v rodine 😛 Dnes sme pre vás spoločne pripravili tieto tekvicové keksíky.
Potrebujeme:
100g pohánkovej múky
50g kukuričnej múky
50g pšenovej múky
50g ryžovej múky
30g tekvicovej múky
1 ČL himalájskej soli
1/2 ČL bezfosfátového prášku do pečiva
8 PL rastlinného mlieka (najlepšie by bolo ovsené alebo ryžové)
1 žĺtok/1 bielok
60 g kokosového oleja izbovej teploty (nie rozpusteného)
1. Zmiešame všetky múky so soľou a práškom do pečiva.
2. Pridáme žĺtok, rastlinné mlieko a kokosový olej a vypracujeme cesto.
3. Na pomúčenej doske cesto rozvaľkáme a vykrajujeme malé kolieska.
4. Poukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie a potrieme vaječným bielkom.
5. Keksíky pečieme cca 15min pri 180°C.
8 komentárov
Vyzerá to super, čím by sa dala vhodne nahradiť kukuričná múka?
Ďakujem Veronika 🙂 Skúste dať namiesto kukuričnej viac pšenovej 🙂
Dala som trochu viac ryžovej a pšenovej. Ďakujem, sú vynikajúce 🙂
Tak to sa teším 🙂 Pekný dník!
Preco sa volaju tekvicove ked tejto muky je v nich najmenej zo vsetkych? 😀
Z týchto druhov múk (ako tekvicová, sezamová, ľanová…) stačí dať málo a aj tak dodajú keksíkom špecifickú chuť. 😉
Dnes som zamiesala cesto a vobec sa nedalo spojit sa rozpadavalo tak som musela gulky z toho a tak urobit placku a natriet. Neviem preco..🤔
To ma mrzí, ale takto nadiaľku to ani ja neviem zhodnotiť prečo sa Vám to stalo, ak bolo všetko dodržané podľa postupu. Tieto keksíky robievame v rodine často.