Domov DezertyMuffiny Čučoriedkové muffiny

Čučoriedkové muffiny

autor: hitjezdravozit 8. marca 2016
Čučoriedkové muffiny

Sezóna čučoriedok nie je moc dlhá, takže tieto muffinky si pokojne môžete pripraviť aj s iným sezónnym ovocím alebo sušenými či lyofilizovaným (teda mrazom sušeným) ovocím. Tieto alternatívy sú totižto pre histaminikov vhodné. Pozor však na sušené ovocie aby neobsahovalo siričitany a bolo sušené iba prirodzenou cestou.

čučo muffiny 3

Čučoriedkové muffiny

Potrebujeme:
90 g špaldovej múky
40 g kokosovej múky
1,5 ČL PDP
štipka soli
40 g rastlinného masla
125 ml mandľového mlieka
50 g kokosového cukru
1 vajce
za hrsť čerstvých čučoriedok

1. Múky zmiešame s práškom do pečiva, soľou a cukrom.
2. Vajce vyšľaháme a počas šľahania pomaly prilievame mlieko a následne aj roztopené maslo. Pozor aby maslo nebolo horúce!
3. Do múčnej zmesi pridáme čočoriedky.
4. V jej strede vytvoríme jamku a pomaly vlievame tekutú zmes. Opatrne zamiešame.
5. Formu na muffiny vyložíme košíkmi, ktoré naplníme cestom.
6. Pečieme pri 190°C 20 minút.

čučo muffiny 1

Z tejto dávky vám vyjde 6 muffinov.

čučo muffiny 2

Odporúčam muffiny nechať úplne vychladnúť. Jeden som chcela jesť ešte teplý a nešiel poriadne vybrať z košíka. Keďže nemám ešte veľké skúsenosti s rôznymi múkami, myslela som, že som ich pokazila, no tie, ktoré poriadne vychladli a jedla som ich až o pár hodín krásne vyšli. Takže žiadne strachy, toto cesto je naozaj vďačné a chutí vynikajúco.

čučo muffiny 4

Mohlo by sa vám páčiť aj

2 komentáre

Lena Palenčárová 13. februára 2022 o 9:41

Mnaaaam, sú mega dobre 👌

Odpovedať
hitjezdravozit 15. februára 2022 o 10:10

Teším sa 🙂 Ďakujem!

Odpovedať

Okomentuj

Stlačením „Pošli“ súhlasíte s pravidlami ochrany osobných údajov.


Knihy HIT je zdravo žiť a Tradičné Vianoce bez alergénov


Novinka!

Kurzy varenia (nie len) pre histaminikov

NOVINKA
obe moje knihy už aj v elektronickej forme