Sezóna čučoriedok nie je moc dlhá, takže tieto muffinky si pokojne môžete pripraviť aj s iným sezónnym ovocím alebo sušenými či lyofilizovaným (teda mrazom sušeným) ovocím. Tieto alternatívy sú totižto pre histaminikov vhodné. Pozor však na sušené ovocie aby neobsahovalo siričitany a bolo sušené iba prirodzenou cestou.
Čučoriedkové muffiny
Potrebujeme:
90 g špaldovej múky
40 g kokosovej múky
1,5 ČL PDP
štipka soli
40 g rastlinného masla
125 ml mandľového mlieka
50 g kokosového cukru
1 vajce
za hrsť čerstvých čučoriedok
1. Múky zmiešame s práškom do pečiva, soľou a cukrom.
2. Vajce vyšľaháme a počas šľahania pomaly prilievame mlieko a následne aj roztopené maslo. Pozor aby maslo nebolo horúce!
3. Do múčnej zmesi pridáme čočoriedky.
4. V jej strede vytvoríme jamku a pomaly vlievame tekutú zmes. Opatrne zamiešame.
5. Formu na muffiny vyložíme košíkmi, ktoré naplníme cestom.
6. Pečieme pri 190°C 20 minút.
Z tejto dávky vám vyjde 6 muffinov.
Odporúčam muffiny nechať úplne vychladnúť. Jeden som chcela jesť ešte teplý a nešiel poriadne vybrať z košíka. Keďže nemám ešte veľké skúsenosti s rôznymi múkami, myslela som, že som ich pokazila, no tie, ktoré poriadne vychladli a jedla som ich až o pár hodín krásne vyšli. Takže žiadne strachy, toto cesto je naozaj vďačné a chutí vynikajúco.
2 komentáre
Mnaaaam, sú mega dobre 👌
Teším sa 🙂 Ďakujem!