Domov Bezlepkové recepty Curry zo sírovca
Curry zo sírovca

Sírovec som vám predstavila ešte na jar v TOMTO článku. Od vtedy som ho robila niekoľko krát, potom jeho sezóna na chvíľu ustala a teraz je tu zas. 🙂 A dokonca na stromoch v našom Malkia parku! No viac bio si človek ani nemôže priať. 😀
Ak túto hubu poznáte, viete, že jej plodnice by sa mali zbierať zamladi, keď sú ešte úplne mäkkučké. A presne také som mala teraz prvý krát v živote. Doteraz som sírovec kupovala u nás na trhu u jednej babičky a napriek tomu, že sa mi vždy snažila vybrať tie najmäkšie kúsky, nikdy nepatrili medzi úplne najmladšie a preto som bola v siedmom nebi keď som prvý krát chytila do ruky tieto. Už na dotyk musia byť mäkké a vtedy viete, že ide skutočne o mladú hubu.
Tentoraz som sa rozhodla sírovec vyskúšať s curry omáčkou. A dopadlo to na jedničku. 😉

Potrebujeme:
600g sírovca
1 patizón
1 cibuľu
3 strúčiky cesnaku
olivový olej
250-300 ml domáceho ovseného mlieka (pre bezlepkovú verziu použite iné rastlinné, napr. ryžové)
2 ČL kurkumy
pol ČL mletej rasce
štvrť ČL mletého kardamónu
štvrť ČL mletého galgantu
štipku mletého bertramu
himalájsku soľ

1. Na olivovom oleji osmahneme cibuľku a cesnak nakrájané na drobno.
2. Pridáme patizón nakrájaný na kocky a chvíľu dusíme.
3. Po pár minutách pridáme aj sírovec a osolíme.
4. Dusíme na miernom ohni cca 5 min.
5. Potom prilejeme ovsené mlieko a zmiešané všetky koreniny.
6. Poriadne zamiešame a varíme cca 15 minút.
7. Podávame s jazmínovou ryžou.

Pozn. Táto dávka je na 4 porcie. Varila som totižto pre celú rodinu. 🙂 

Mohlo by sa vám páčiť aj

Okomentuj

Stlačením „Pošli“ súhlasíte s pravidlami ochrany osobných údajov.


Knihy HIT je zdravo žiť a Tradičné Vianoce bez alergénov


Novinka!

Kurzy varenia (nie len) pre histaminikov

NOVINKA
obe moje knihy už aj v elektronickej forme