Tieto tyčinky sa momentálne stali mojou obľúbenou sladkosťou! Mám pár obľúbených raw tyčiniek, no vždy som chcela vyskúšať aj nejaké domáce. A tak vznikli tieto, ktoré ale nemôžeme zaradiť do kategórie raw, lebo je potrebné ich na pár minút šupnúť do rúry. Chutia však skvelo, nedá sa ich nabažiť! A najmä sú zdravé, bezlepkové, bez laktózy, nízkohistamínové a bez pridaného cukru 😉
Potrebujeme:
1 PL chia semienok
1 PL sezamových semienok
8 datlí
6 sušených sliviek
1 PL hrozienok
za hrsť kešu orechov
za hrsť mandlí
1 ČL mandľových plátkov
1 PL kokosového oleja
2 ČL medu
2 ČL datlového sirupu (môžete namiesto neho dať viac medu)
1. Datle a slivky nakrájame na malé kúsky.
2. Madle a kešu orechy v sekáčiku nasekáme na menšie (môže zostať aj pár väčších kúskov).
3. Všetky suché suroviny zmiešame.
4. Kokosový olej, med a datľový sirup si zohrejeme a nalejeme na zmes ovocia a semienok.
5. Na spodok zapekacej sklenej misy natlačíme zmes a pečieme pri 175°C asi 13 minút.
6. Zo zmesi vytvarujeme tyčinky, ktoré uložíme na papier na pečenie a necháme vychladnúť.
7. Po vychladnutí tyčinky vložíme do chladničky aby poriadne stuhli a tam ich aj uskladňujeme.
Tyčinky sa nemajú z čoho pokaziť, takže vám vydržia aj niekoľko dní. Myslím si však, že táto informácia je úplne bezpredmetná, keďže sú také dobré, že ich zjete maximálne za 2 dni 😀 A ak ich objavia aj ostatní členovia rodiny, tak nevydržia ani toľko 😛