Muffiny patria celosvetovo k obľúbeným dezertom. Poznáme niekoľko druhov od jednoduchých raňajkových až po luxusné s rôznymi plnkami a krémami zvané cupcakes. Dnes som sa rozhodla vyskúšať nejaké plnené, pretože ak sa nemýlim, také sme na blogu ešte nemali a keďže milujem kombináciu banán + mandľové maslo, voľba bola jasná. V recepte môžete použiť akékoľvek, no u mňa jednoznačne víťazí mandľové maslo od Powerlogy.
Potrebujeme:
1 veľký banán (cca 160g)
60 g ghee masla
50g trstinového cukru
1 vajce
80g špaldovej hladkej múky
20g pohánkovej múky
20g mletých mandlí
30g jemných ovsených vločiek
1 ČL bezfosfátového prášku do pečiva
mandľové maslo
1. Banán ošúpeme a popučíme vidličkou. Vo všetkých banánových receptoch sa píše, že banány musia byť úplne prezreté. Nemusia! Teda pre nás, histaminikov, ktorí by sme také banány nemali. V pohode som vedela popočiť aj banán, ktorý je zrelý úplne primerane pre histaminika.
2. Pridáme k nemu trstinový cukor a roztopené maslo a rozmixujeme.
3. Následne pridáme vajíčko a mixujeme ďalej.
4. Múky zmiešame s práškom do pečiva, ovsenými vločkami a mletými mandľami a pridáme k banánovej zmesi.
5. Košíky na muffiny naplníme do polky cestom, pridáme lyžičku mandľového masla a prikryjeme druhou polkou cesta.
6. Pečieme 20 minút pri 180°C.
2 komentáre
Ktoré mandľové maslo je podľa Vás najlepšie na pečenie – plnenie ?
Ja mám najradšej mandľové maslo od Powerlogy.