Jedno z mojich prvých jedál vrámci eliminačnej diéty pri histamínovej intolerancii. Toto hráškové rizoto je jednoduché na prípravu,nepotrebujete k nemu veľa ingrediencií a predsa chutí skvelo.
1 odmerku ryže (asi 50-60g)
2 šálky vody (alebo vývaru)
1 bielu cibuľu
200 g hrášku
2 strúčiky cesnaku
maslo
olivový olej
soľ
1. Na panvici si rozohrejeme olej, pridáme cibuľku a opražíme ju do sklovita. Pridáme ryžu, chvíľu miešame „nasucho“ a potom zalievame prevarenou vodou. Dusíme do zmäknutia.
2. Medzitým si uvaríme v slanej vode hrášok. Trošku odoberieme a odložíme na bok a ostatné rozmixujeme a pridáme do ryže.
3. Dochutíme pretlačeným cesnakom, soľou, premiešame a na záver pridáme kúsok masla (následne už nevaríme!).
4. Ozdobíme nerozmixovaným hráškom, ktorý sme si pred tým odložili.
1 komentár