Pšeno môžem vždy a za každej okolnosti! Skúsila som ho už asi na milion spôsobov, na slano, na sladko a nikdy ma neomrzí. Dnes som si pre vás pripravila úplne nízkohistamínový, bezlepkový a vegánsky obed, tak verím, že poteším všetkých intolerantných, ktorý sa k tomuto článku dostanú.
Krémové batátové pšeno
Potrebujeme:
1 pohár pšena
2 bataty
1 cibuľku
2 strúčiky cesnaku
Alpro ryžovú smotanu
soľ
kurkumu
galgant
kokosový olej
1. Bataty ošúpeme, nakrájame na kocky a uvaríme v osolenej vode.
2. Na kokosovom oleji opražíme cibuľku a pridáme pšeno, ktoré sme si pred tým prepláchli vo vode.
3. Pšeno zalejeme dvojnásobkom vody a varíme na miernom ohni asi 10 minút.
4. Po tomto čase pšeno dochutíme soľou, galgantom, kurkumou a zamiešame.
5. Následne prilejeme ryžovú smotanu a varíme do zmäknutia.
6. Medzitým zlejeme uvarené bataty a poroztláčame ich. Môžeme nechať aj pár väčších kúskov.
7. Pár minút pre odstavením z ohňa primiešame k pšenu bataty a pretlačený cesnak.
3 komentáre
Excellent post. I was checking continuously this blog and I’m impressed! Very useful info particularly the last part gdbcgkabfeec
skvelý recept. ďakujem 🙂
Teším sa, ďakujem aj ja 🙂