Domov Bezlepkové recepty Krémové batátové pšeno
Krémové batátové pšeno

Pšeno môžem vždy a za každej okolnosti! Skúsila som ho už asi na milion spôsobov, na slano, na sladko a nikdy ma neomrzí. Dnes som si pre vás pripravila úplne nízkohistamínový, bezlepkový a vegánsky obed, tak verím, že poteším všetkých intolerantných, ktorý sa k tomuto článku dostanú.

batatove pšeno 0

Krémové batátové pšeno

Potrebujeme:
1 pohár pšena
2 bataty
1 cibuľku
2 strúčiky cesnaku
Alpro ryžovú smotanu
soľ
kurkumu
galgant
kokosový olej

1. Bataty ošúpeme, nakrájame na kocky a uvaríme v osolenej vode.
2. Na kokosovom oleji opražíme cibuľku a pridáme pšeno, ktoré sme si pred tým prepláchli vo vode.
3. Pšeno zalejeme dvojnásobkom vody a varíme na miernom ohni asi 10 minút.
4. Po tomto čase pšeno dochutíme soľou, galgantom, kurkumou a zamiešame.
5. Následne prilejeme ryžovú smotanu a varíme do zmäknutia.
6. Medzitým zlejeme uvarené bataty a poroztláčame ich. Môžeme nechať aj pár väčších kúskov.
7. Pár minút pre odstavením z ohňa primiešame k pšenu bataty a pretlačený cesnak.

batatove pšeno 3
batatove pšeno 2
batatove pšeno 1

 

Mohlo by sa vám páčiť aj

1 komentár

Johnk800 21. apríla 2016 o 3:45

Excellent post. I was checking continuously this blog and I’m impressed! Very useful info particularly the last part gdbcgkabfeec

Odpovedať

Okomentuj

Stlačením „Pošli“ súhlasíte s pravidlami ochrany osobných údajov.

Prihláste sa na odber prémiového newslettra

* povinné pole
Súhlas so spracovaním osobných údajov

Odoslaním formulára súhlasíte, že Vám môžem ja, Patrícia Molnárová Turiničová zasielať newsletter a za týmto účelom spracovávať vašu emailovú adresu po dobu 5 rokov.

Svoj súhlas môžete kedykoľvek vziať spať a odhlásiť sa pomocou tlačidla na konci ktoréhokoľvek emailu. Naše zásady spracovania osobných údajov si môžete prečítať na našej stránke Ochrana osobných údajov

Hit je zdravo žiť
Vianoce bez alergénov

Novinka!

Tradičné Vianoce takmer bez alergénov už v predaji.