Domov Bezlepkové recepty Bezlepkové žemličky

Bezlepkové žemličky

autor: hitjezdravozit 20. apríla 2016
Bezlepkové žemličky

Zas som trošku poexperimentovala aby som priniesla nejaké nové pečivko aj pre tých, čo nemôžu lepok. Hoci ja k nim nepatrím, bezlepkové múky som si veľmi obľúbila a vlastne je to príjemná zmena aj pre mňa, keďže mnohé z nich majú špecifickú chuť a tak aspoň ozvláštnia pečivo. Nie som nejako veľmi zdatná v bezlepkovom pečení, no tieto žemličky sú jednoduché a raz dva hotové.

tmavé muff 3
Bezlepkové žemličky

Potrebujeme:

70 g ryžovej múky
10 g pohánkovej múky
20 g ľanovej múky
20 g konopnej múky
30 g múky z čiernej ryže
1,5 ČL bezfosatového prášku do pečiva
pol ČL guarovej gumy
1 ČL soli
180 ml Fatry

1. Zmiešame múky s práškom do pečiva a soľou.
2. Pomaly prilievame Fatru a vymiešame cesto.
3. Pečieme 20-25 min pri 180°C.

Cesto by nemalo byť ani príliš husté, ani príliš riedke. Keďže je dosť tmavé vďaka konopnej múke a múke z čiernej ryže, dávajte pozor, aby vám pečivo nezhorelo.

tmavé muff 2
tmavé muff 4

Mohlo by sa vám páčiť aj

2 komentáre

Petra 4. októbra 2016 o 21:51

Kolko nám vznikne ks? Vdaka

Odpovedať
hitjezdravozit 5. októbra 2016 o 9:37

Z tejto dávky vznikne 6 ks 🙂 Ale myslím si, že to aj stačí. Aspoň pre mňa tak na 2, niekedy aj 3 dni a potom som si robila vždy čerstvé. Ak je to iba pre jednu osobu, tak by bolo 12 kusov podľa mňa zbytočných, pretože by žemličky neboli také čerstvé a mohli by sa po 3 dňoch začať kaziť.

Odpovedať

Okomentuj

Stlačením „Pošli“ súhlasíte s pravidlami ochrany osobných údajov.


Knihy HIT je zdravo žiť a Tradičné Vianoce bez alergénov


Novinka!

Kurzy varenia (nie len) pre histaminikov

NOVINKA
obe moje knihy už aj v elektronickej forme