Home Bezlepkové recepty Bezlepkové žemličky

Bezlepkové žemličky

written by hitjezdravozit 20. apríla 2016
Bezlepkové žemličky

Zas som trošku poexperimentovala aby som priniesla nejaké nové pečivko aj pre tých, čo nemôžu lepok. Hoci ja k nim nepatrím, bezlepkové múky som si veľmi obľúbila a vlastne je to príjemná zmena aj pre mňa, keďže mnohé z nich majú špecifickú chuť a tak aspoň ozvláštnia pečivo. Nie som nejako veľmi zdatná v bezlepkovom pečení, no tieto žemličky sú jednoduché a raz dva hotové.

tmavé muff 3
Bezlepkové žemličky

Potrebujeme:

70 g ryžovej múky
10 g pohánkovej múky
20 g ľanovej múky
20 g konopnej múky
30 g múky z čiernej ryže
1,5 ČL bezfosatového prášku do pečiva
pol ČL guarovej gumy
1 ČL soli
180 ml Fatry

1. Zmiešame múky s práškom do pečiva a soľou.
2. Pomaly prilievame Fatru a vymiešame cesto.
3. Pečieme 20-25 min pri 180°C.

Cesto by nemalo byť ani príliš husté, ani príliš riedke. Keďže je dosť tmavé vďaka konopnej múke a múke z čiernej ryže, dávajte pozor, aby vám pečivo nezhorelo.

tmavé muff 2
tmavé muff 4

Mohlo by sa vám páčiť aj

2 komentáre

Petra 4. októbra 2016 at 21:51

Kolko nám vznikne ks? Vdaka

Reply
hitjezdravozit 5. októbra 2016 at 9:37

Z tejto dávky vznikne 6 ks 🙂 Ale myslím si, že to aj stačí. Aspoň pre mňa tak na 2, niekedy aj 3 dni a potom som si robila vždy čerstvé. Ak je to iba pre jednu osobu, tak by bolo 12 kusov podľa mňa zbytočných, pretože by žemličky neboli také čerstvé a mohli by sa po 3 dňoch začať kaziť.

Reply

Okomentuj

Stlačením „Pošli“ súhlasíte s pravidlami ochrany osobných údajov.

Hit je zdravo žiť
Vyberte svoju menu