Tento rok som akosi nechytila tú správnu inšpiráciu pre halloweensky recept. Koniec koncov, máme ich tu už niekoľko, ktoré nájdete v spoločnej kategórii. O to viac som však chcela skúsiť týchto ježkov, ktorých som videla na Pintereste už niekoľkokrát. Otázkou len bolo, ako ich spraviť zaujímavými, nech nejde čisto o obyčajné maslové keksy?
A tak som vymyslela, že do cesta zakomponujem jedny z mojich obľúbených orechov – pekanové. Tie následne išli aj na chrbátik, namiesto pichliačov. Čo poviete, nie sú na zjedenie? 🙂
Jesenní ježkovia s pekanovými orechami
Potrebujeme:
120g masla (môže byť aj rastlinné – Alsan alebo ghee)
2 žĺtky
100g trstinového práškového cukru
220g hladkej špaldovej múky
80g zomletých pekanových orechov (+ trošku nadrvených na „pichliače“)
kvalitnú nealkalizovanú čokoládu
1. Zmäknuté maslo, žĺta a cukor spolu vyšľaháme.
2. Múku si zmiešame s čerstvo pomletými pekanovými orechami a pridáme k maslovej zmesi.
3. Vypracujeme cesto, ktoré na hodinku-dve odložíme do chladničky.
4. Z cesta následne odoberáme malé kúsky, tvarujeme guľky a z nich chrbátik ježkov s predĺženým noštekom.
5. Ježkov pečieme pri 180°C cca 14-15 minút.
6. Vychladnutých ježkov namáčame chrbátikom do roztopenej čokolády a posypeme drvenými pekanovými orechami (môžeme si k nim pridať aj iné, napr. mandle). A nezabudneme prikresliť očká.
Pozn.: Čokoládu samozrejme používam iba tú najkvalitnejšiu od Kakawco+ ale ak ste iba v začiatočných fázach HIT a tolerujete mliečnu bielkovinu, môžete vyskúšať ježkov aj s bielou čokoládou.