Domov Keksy, sušienky Vanilkovo-citrónová láska

Vanilkovo-citrónová láska

autor: hitjezdravozit 9. februára 2018
Vanilkovo-citrónová láska

Hovorí sa, že láska ide cez žalúdok a napriek tomu, že môj muž HIT nemá, zdieľame spoločné stravovacie návyky. Či už ide o akúkoľvek zeleninu, pšeno, quinou, zemiakový prívarok alebo nízkohistamínové alternatívy sladkostí. Samozrejme tie má najradšej. 😉 Nehovorím, že mu sem tam nespravím aj jeho obľúbený citrónový cheesecake, no sama som prekvapená ako mu chutia aj moje sladkosti. Pomaly ich budem musieť schovávať, pretože v poslednej dobe keď si niečo napečiem, nevydrží mi to ani dva dni. 😀 Presne tak to bolo aj pri týchto chrumkavých keksíkoch. Za krátky čas som ich musela robiť znovu. Ale nevadí, recept som vám ešte aj tak nenapísala a aspoň som si mohla odskúšať moju novú formičku od formickaren.sk, ktorú mi pri príležitosti blížiaceho sa Valentína vyrobili na mieru. Ak máte záujem aj vy o formičku s vlastným dizajnom alebo romantickým venovaním, neváhajte ich kontaktovať (ak si spomínate, od nich som mala aj krásne vianočné formičky na medovníky).

Potrebujeme:
100g hladkej špaldovej múky
50g múky z hnedej ryže
30g pohánkovej múky
1 vajce
60g masla (môžete použiť aj rastlinné)
70g práškového trstinového cukru (ak nemáte mlynček na zomletie, minule som v jednom bio obchode objavila už zomletý)
1 vanilkový struk
kôru z chemicky neošetreného citróna

1. Všetky ingrediencie pridáme do kuchynského robota a vypracujeme cesto.
2. Odložíme ho na 2 hodinky do chladničky.
3. Rúru si predhrejeme na 180°C.
4. Z cesta vykrajujeme srdiečka alebo akékoľvek tvary, prípadne ich môžeme aj opečiatkovať.
5. Pečieme 10-11 minút.

Mohlo by sa vám páčiť aj

2 komentáre

Vlaďka 1. októbra 2018 o 11:10

Ahoj, mala by som takú otázočku 1)ako presne používaš vanilkový struk? 2)len jeho dužinu do koláčikov, alebo ho cely, sušený rozomelies? Ďakujem za odpoveď ?

Odpovedať
hitjezdravozit 5. októbra 2018 o 12:55

Ahoj, používam iba dužinu, ale potom ten vyškrabkaný struk nezahadzujem. Mám sklenú fľaštičku, v ktorej mám trstinový cukor s týmto strukom a tak si vlastne vyrábam vlastný vanilkový. 🙂

Odpovedať

Okomentuj

Stlačením „Pošli“ súhlasíte s pravidlami ochrany osobných údajov.

Prihláste sa na odber prémiového newslettra

* povinné pole
Súhlas so spracovaním osobných údajov

Odoslaním formulára súhlasíte, že Vám môžem ja, Patrícia Molnárová Turiničová zasielať newsletter a za týmto účelom spracovávať vašu emailovú adresu po dobu 5 rokov.

Svoj súhlas môžete kedykoľvek vziať spať a odhlásiť sa pomocou tlačidla na konci ktoréhokoľvek emailu. Naše zásady spracovania osobných údajov si môžete prečítať na našej stránke Ochrana osobných údajov

Hit je zdravo žiť
Vianoce bez alergénov

Novinka!

Tradičné Vianoce takmer bez alergénov už v predaji.