Nie je príliš sladký a naozaj skôr pripomína chlebík ako koláč. Ideálny je na raňajky s domácim džemom, orechovým maslom, ale i samostatne, napríklad k čaju.
Potrebujeme:
150 g polohrubej špaldovej múky
50 g ryžovej múky
100 g trstinového cukru
30 g mandlí
40 g kokosového oleja
50 ml mandľového mlieka
2 vajcia
1 banán
1 ČL bezfosfátového prášku do pečiva s trochou sody bikarbony
1. Rúru si predhrejeme na 180°C.
2. Mandle nasekáme v sekáčiku na menšie kúsky (nezomelieme aby sa kúsky dali pekne cítiť).
3. Múky zmiešame s práškom do pečiva, cukrom a mandľami a pridáme vajíčka. Kokosový olej si rozpustíme a tak isto pridáme do cesta.
4. Elektrickým mixérom zmiešame cesto a následne pridáme roztlačený banán a mandľové mlieko. Poriadne zmixujeme.
5. Cesto vylejeme do srnčieho chrbta vystlaného papierom na pečenie a pečieme 50-55 minút.
Pozn. Banán by v takýchto receptoch mal byť čo najzrelší, avšak pre nás, histaminikov, je vhodné voliť tie menej zrelé. Tak isto sa dal roztlačiť a mixér ho následne popučil ešte viac, takže sa toho netreba báť. 😉