Domov Pečivo Banánový chlebík

Banánový chlebík

autor: hitjezdravozit 17. februára 2016
Banánový chlebík

Nie je príliš sladký a naozaj skôr pripomína chlebík ako koláč. Ideálny je na raňajky s domácim džemom, orechovým maslom, ale i samostatne, napríklad k čaju.

Potrebujeme:
150 g polohrubej špaldovej múky
50 g ryžovej múky
100 g trstinového cukru
30 g mandlí
40 g kokosového oleja
50 ml mandľového mlieka
2 vajcia
1 banán
1 ČL bezfosfátového prášku do pečiva s trochou sody bikarbony

1. Rúru si predhrejeme na 180°C.
2. Mandle nasekáme v sekáčiku na menšie kúsky (nezomelieme aby sa kúsky dali pekne cítiť).
3. Múky zmiešame s práškom do pečiva, cukrom a mandľami a pridáme vajíčka. Kokosový olej si rozpustíme a tak isto pridáme do cesta.
4. Elektrickým mixérom zmiešame cesto a následne pridáme roztlačený banán a mandľové mlieko. Poriadne zmixujeme.
5. Cesto vylejeme do srnčieho chrbta vystlaného papierom na pečenie a pečieme 50-55 minút.

IMG_20160215_204442

Pozn. Banán by v takýchto receptoch mal byť čo najzrelší, avšak pre nás, histaminikov, je vhodné voliť tie menej zrelé. Tak isto sa dal roztlačiť a mixér ho následne popučil ešte viac, takže sa toho netreba báť. 😉

 

Mohlo by sa vám páčiť aj

Okomentuj

Stlačením „Pošli“ súhlasíte s pravidlami ochrany osobných údajov.

Prihláste sa na odber prémiového newslettra

* povinné pole
Súhlas so spracovaním osobných údajov

Odoslaním formulára súhlasíte, že Vám môžem ja, Patrícia Molnárová Turiničová zasielať newsletter a za týmto účelom spracovávať vašu emailovú adresu po dobu 5 rokov.

Svoj súhlas môžete kedykoľvek vziať spať a odhlásiť sa pomocou tlačidla na konci ktoréhokoľvek emailu. Naše zásady spracovania osobných údajov si môžete prečítať na našej stránke Ochrana osobných údajov

Hit je zdravo žiť
Vianoce bez alergénov

Novinka!

Tradičné Vianoce takmer bez alergénov už v predaji.