Domov Bezlepkové recepty Nadýchaný karobovo-kokosový rez

Nadýchaný karobovo-kokosový rez

autor: hitjezdravozit 16. júna 2017
Nadýchaný karobovo-kokosový rez

Ďalší z mojich experimentov, ktorý sa našťastie vydaril a to napriek tomu, že som ho piekla prvý raz a ešte ani nie v mojej kuchyni 😛
Okrem toho som v siedmom nebi z toho kokosového krému. Konečne som totižto objavila smotanu, ktorá sa dá nádherne vyšľahať! Je to vlastne kokosové mlieko, ktoré mi objednal pán riaditeľ k mojim receptom, ktoré varím do Malkia parku. Neviem kde ho objavil ale je perfektné a s inými “vodovými” sa nedá ani porovnať. Obsahuje vyše 60% kokosu a akonáhle otvorím krabicu, minimálne štvrťka (niekedy aj viac) z neho je smotana. Tú si odoberiem a perfektne sa dá vyšľahať. V mnohých mojich receptoch som už poskúšala kadejaké kokosové smotany, no vždy boli tekuté. Už som aj prestávala veriť, že sa skutočne dá vyšľahať  ako klasická kravská, až kým som sa o tom sama nepresvedčila pri tejto.
Zbytočne som k nej tentoraz nepridávala ani žiadne sladidlo, či inú ingredienciu a tak dokonale vynikne kontrast medzi sladkým koláčikom a jemným kokosovým krémom.

Potrebujeme:
50g ghee masla
35g karobu
90g trstinového cukru cukru
85g kokosovej múky
2 ČL bezfosfátového práčku do pečiva
10 vajec
2 PL strúhaného kokosu
štipka himalájskej soli

250g kokosovej smotany
minimálne 70%-ná čokoláda (nemusí byť)

1. Ghee maslo a karob rozpustíme vo vodnom kúpeli (alebo v mikrovlnke).
2. Pridáme trstinový cukor, žĺtky a vyšľaháme.
3. Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh.
4. V malej miske zmiešame múku a prášok do pečiva.
5. Do žĺtkovo-karobovej zmesi postupne špachtľou primiešavame múku a bielky a na záver opatrne vmiešame aj kokos.
6. Plech vystlieme papierom na pečenie alebo potrieme maslom a vylejeme naň cesto.
7. Pečieme pri 180°C 30-35 minút (závisí aj od rúry). Kontrolujeme špajdlou.
8. Kým sa koláč upečie vyšľaháme dotuha kokosovú smotanu.
9. Natrieme ju rovnomerne na vychladnutý koláč a nastrúhame na ňu čokoládu. Ak sa obávate aj viacpercentnej čokolády, tento krok vynechajte alebo ho zameňte a smotanu cez sitko poprášte karobom.


Mohlo by sa vám páčiť aj

Okomentuj

Stlačením „Pošli“ súhlasíte s pravidlami ochrany osobných údajov.

Prihláste sa na odber prémiového newslettra

* povinné pole
Súhlas so spracovaním osobných údajov

Odoslaním formulára súhlasíte, že Vám môžem ja, Patrícia Molnárová Turiničová zasielať newsletter a za týmto účelom spracovávať vašu emailovú adresu po dobu 5 rokov.

Svoj súhlas môžete kedykoľvek vziať spať a odhlásiť sa pomocou tlačidla na konci ktoréhokoľvek emailu. Naše zásady spracovania osobných údajov si môžete prečítať na našej stránke Ochrana osobných údajov

Hit je zdravo žiť
Vianoce bez alergénov

Novinka!

Tradičné Vianoce takmer bez alergénov už v predaji.