Domov Hlavné jedlá Domáce hubové ravioli

Domáce hubové ravioli

autor: hitjezdravozit 15. mája 2016
Domáce hubové ravioli

Viem, že mnohí pri HIT vyhľadávame jedlá, ktoré sú rýchlo hotové, keďže v kuchyni trávime denno denne aj niekoľko hodín. Toto však nebude patriť medzi ne. 😛
V poslednej dobe som si začala uvedomovať, že nevarím nič iné iba samé rýchle, často sa opakujúce, obedy a moja vášeň k vareniu sa tak pomaly vytráca. A to by som veru nechcela dopustiť! K vareniu a pečeniu som mala vždy vzťah a nechcem aby mi nejaká intolerancia vzala chuť od tohto pekného koníčka!
A tak, aspoň cez víkend, keď mám viac času, skúšam aj náročnejšie jedlá. Včera to boli domáce ravioli 🙂 Nikdy v živote som ich nerobila a samozrejme, že som ich musela trošku (dosť) prispôsobiť až dvom intoleranciám (HIT+kazein), no výsledný efekt bol veľmi chutný 😉

hubové ravioli
Domáce hubové ravioli

Potrebujeme:

na cesto:
200g špaldovej múky
2 vajíčka
3 PL makového oleja (možno použiť olivový)

1. V kuchynskom robote na malých otáčka vymiešame vajíčka a olej.
2. Postupne pridávame múku aby nám vzniklo nelepivé a nie príliš tvrdé cesto. (Netreba použiť celých 200g, niečo nám zostane aj na pomúčenie pracovnej dosky.)
3. Cesto si ďalej môžeme spracovať aj rukami.
4. Zabalíme do potravinárskej fólie a chvíľu necháme odpočívať, kým si pripravíme plnku a omáčku.

Samotné cesto je trochu zvláštne, keďže som použila namiesto klasického oleja makový. Ja používam prevažne kokosový (ten pri tomto recepte nie je vhodný), občas olivový (práve som ho doma nemala) a potom makový a bazalkový. Tak som zvolila makový, ktorý, netreba sa zľaknúť, až tak nie je cítiť, no predsa dodá celému receptu mierny šmrnc 😉

na plnku:
polku póru
jarnú cibuľku
hlivu
čerstvý tymian
čerstvú pažítku
olivový olej
soľ

1. Na oleji opražíme pór a jarnú cibuľku.
2. Pridáme na pásiky nakrájanú hlivu a dusíme na miernom ohni. Ak treba, podlejeme trochou vody.
3. Pridáme na drobno nasekané bylinky a soľ.

na omáčku:
polku póru
hnedé šampiňóny (také väčšie asi 7-8 ks)
čerstvý tymian
soľ
galgant
ryžovú smotanu
olivový olej

1. Na oleji opražíme pór.
3. Šampiňóny nakrájame na malé kocky a pridáme k póru.
4. Podlejeme troškou vody a varíme pár minút.
5. Dochutíme čerstvým tymianom a galgantom.
6. Prilejeme ryžovú smotanu a necháme omáčku trošku zredukovať.
7. Na záver osolíme.

Ravioli naplníme a varíme vo posolenej vode 8 minút. Keď sú hotové, scedíme ich a prelejeme omáčkou. Dobrú chuť 🙂

hubové ravioli 2

Na to, že som ich robila prvý krát sa mi celkom vydarili, aj keď teda neboli všetky štvorčeky krásne rovnaké 😛 Chuťovo však boli naozaj výborné a keby s ich prípravou nebolo toľko “babračky”, tak by som si ich veru robila častejšie 😛

hubové ravioli 1

Mohlo by sa vám páčiť aj

1 komentár

Okomentuj

Stlačením „Pošli“ súhlasíte s pravidlami ochrany osobných údajov.

Prihláste sa na odber prémiového newslettra

* povinné pole
Súhlas so spracovaním osobných údajov

Odoslaním formulára súhlasíte, že Vám môžem ja, Patrícia Molnárová Turiničová zasielať newsletter a za týmto účelom spracovávať vašu emailovú adresu po dobu 5 rokov.

Svoj súhlas môžete kedykoľvek vziať spať a odhlásiť sa pomocou tlačidla na konci ktoréhokoľvek emailu. Naše zásady spracovania osobných údajov si môžete prečítať na našej stránke Ochrana osobných údajov

Hit je zdravo žiť
Vianoce bez alergénov

Novinka!

Tradičné Vianoce takmer bez alergénov už v predaji.