Domov Hlavné jedlá Domáce hubové ravioli

Domáce hubové ravioli

autor: hitjezdravozit 15. mája 2016
Domáce hubové ravioli

Viem, že mnohí pri HIT vyhľadávame jedlá, ktoré sú rýchlo hotové, keďže v kuchyni trávime denno denne aj niekoľko hodín. Toto však nebude patriť medzi ne. 😛
V poslednej dobe som si začala uvedomovať, že nevarím nič iné iba samé rýchle, často sa opakujúce, obedy a moja vášeň k vareniu sa tak pomaly vytráca. A to by som veru nechcela dopustiť! K vareniu a pečeniu som mala vždy vzťah a nechcem aby mi nejaká intolerancia vzala chuť od tohto pekného koníčka!
A tak, aspoň cez víkend, keď mám viac času, skúšam aj náročnejšie jedlá. Včera to boli domáce ravioli 🙂 Nikdy v živote som ich nerobila a samozrejme, že som ich musela trošku (dosť) prispôsobiť až dvom intoleranciám (HIT+kazein), no výsledný efekt bol veľmi chutný 😉

hubové ravioli
Domáce hubové ravioli

Potrebujeme:

na cesto:
200g špaldovej múky
2 vajíčka
3 PL makového oleja (možno použiť olivový)

1. V kuchynskom robote na malých otáčka vymiešame vajíčka a olej.
2. Postupne pridávame múku aby nám vzniklo nelepivé a nie príliš tvrdé cesto. (Netreba použiť celých 200g, niečo nám zostane aj na pomúčenie pracovnej dosky.)
3. Cesto si ďalej môžeme spracovať aj rukami.
4. Zabalíme do potravinárskej fólie a chvíľu necháme odpočívať, kým si pripravíme plnku a omáčku.

Samotné cesto je trochu zvláštne, keďže som použila namiesto klasického oleja makový. Ja používam prevažne kokosový (ten pri tomto recepte nie je vhodný), občas olivový (práve som ho doma nemala) a potom makový a bazalkový. Tak som zvolila makový, ktorý, netreba sa zľaknúť, až tak nie je cítiť, no predsa dodá celému receptu mierny šmrnc 😉

na plnku:
polku póru
jarnú cibuľku
hlivu
čerstvý tymian
čerstvú pažítku
olivový olej
soľ

1. Na oleji opražíme pór a jarnú cibuľku.
2. Pridáme na pásiky nakrájanú hlivu a dusíme na miernom ohni. Ak treba, podlejeme trochou vody.
3. Pridáme na drobno nasekané bylinky a soľ.

na omáčku:
polku póru
hnedé šampiňóny (také väčšie asi 7-8 ks)
čerstvý tymian
soľ
galgant
ryžovú smotanu
olivový olej

1. Na oleji opražíme pór.
3. Šampiňóny nakrájame na malé kocky a pridáme k póru.
4. Podlejeme troškou vody a varíme pár minút.
5. Dochutíme čerstvým tymianom a galgantom.
6. Prilejeme ryžovú smotanu a necháme omáčku trošku zredukovať.
7. Na záver osolíme.

Ravioli naplníme a varíme vo posolenej vode 8 minút. Keď sú hotové, scedíme ich a prelejeme omáčkou. Dobrú chuť 🙂

hubové ravioli 2

Na to, že som ich robila prvý krát sa mi celkom vydarili, aj keď teda neboli všetky štvorčeky krásne rovnaké 😛 Chuťovo však boli naozaj výborné a keby s ich prípravou nebolo toľko “babračky”, tak by som si ich veru robila častejšie 😛

hubové ravioli 1

Mohlo by sa vám páčiť aj

1 komentár

Okomentuj

Stlačením „Pošli“ súhlasíte s pravidlami ochrany osobných údajov.