Domov Keksy, sušienky Linecké sušienky .. znova trochu inak

Linecké sušienky .. znova trochu inak

autor: hitjezdravozit 27. marca 2016
inecké sušienky .. znova trochu inak

Na Vianoce som prvý krát skúsila zdravšie linecké, ktoré boli vynikajúce, avšak cesto bolo trošičku nepoddajné. Na Veľkú noc som sa rozhodla skombinovať suroviny trošku inak, niečo pridať, niečo odobrať a tak vznikol recept, ktorý zostal tak isto bez laktózy, kazeinu a sugar-free, no pracovalo sa s ním oveľa lepšie.

linecké nyuszi 2

Potrebujeme:
160 g špaldovej múky
50 g ryžovej múky
35 g agave
30 g medu
15 g datľového sirupu
100 g rastlinného masla izbovej teploty (pri tolerancii radšej použite klasické maslo)

1. Múky zmiešame, pridáme k nim sladidlá, rastlinné maslo a vypracujeme cesto. Ak sa vám bude zdať lepivé, pridajte ešte trošku múky.
2. Cesto odložíme na 3-4 hodiny do chladničky.
3. Na pomúčenej doske rozvaľkáme cesto a vykrajujeme ľubovoľné tvary (zajačiky, ovečky) 🙂
4. Sušienky pečieme pri 170°C cca 8-10 min. Hotové sú, keď začnú hnednúť.
5. Necháme ich vychladnúť a môžeme zlepovať domácim džemom.

linecké nyuszi 1

Pozn. 1 Ja som si odkrajovala menšie kúsky cesta a tie som vaľkala, lebo veľký plát by sa predsa viac trhal. Odporúčam poriadne pomúčiť, aby sa cesto nelepilo.
Pozn. 2 Sušienky chutia skvelo najmä vďaka 3 rôznym sladidlám, z ktorých každé má svojskú chuť. Mne chutia aj bez džemu, takže niektoré som zlepila a niektoré som nechala iba tak. Je to na vás, ako sa rozhodnete. Môžete ich samozrejme obaliť aj v práškovom cukre, no ten ja tak často nepoužívam, takže tento krok som vynechala.

linecké nyuszi 3

Prajem vám príjemné prežitie veľkonočných sviatkov 🙂

Mohlo by sa vám páčiť aj

1 komentár

Okomentuj

Stlačením „Pošli“ súhlasíte s pravidlami ochrany osobných údajov.


Knihy HIT je zdravo žiť a Tradičné Vianoce bez alergénov


Novinka!

Kurzy varenia (nie len) pre histaminikov

NOVINKA
obe moje knihy už aj v elektronickej forme