Home Hlavné jedlá Tilapia so zeleninovým pyré

Tilapia so zeleninovým pyré

written by hitjezdravozit 21. marca 2017
Tilapia so zeleninovým pyré

Keďže ryby som vždy milovala, aspoň raz za čas si ich doprajem aj teraz. Samozrejme, že sa snažím o to, aby boli čerstvé, no nie vždy sa to podarí a vtedy to riešim Daosinom. Vyhýbam sa obchodným rybám typu pangasius a po pravde už aj lososa som dávno nemala, lebo ja týmto obchodným proste neverím. Väčšinou teda mám rybu po známostiach.
K dnešnej rybe som si vymyslela aj nové, trochu netradičnejšie zeleninové pyré. Myslím si, že sa vydarilo na výbornú 😉


Potrebujeme:
1 veľkú kvaku
1 batát
4-5 tobinamburov
1 PL ghee masla
citrónovú trávu
himalájsku soľ
tilapiu
múku z hnedej ryže
galgant
kokosový olej
cuketu

1. Zeleninu očistíme a nakrájame. Cuketu na kolieska, bude iba ako príloha a ostatné na kocky.
2. Pridáme ich do panvice na rozohriate ghee maslo, osolíme, posypeme citrónovou trávou a zalejeme trochou vody.
3. Zeleninu dusíme do zmäknutia, kým sa odparí voda a následne rozmixujeme na pyré.
4. Cuketu iba podusíme s trochou soli.
5. Múku zmiešame so štipkou galgantu. Rybu umyjeme, osušíme, osolíme a obalíme v múčnej zmesi.
6. Vypekáme ju na kokosovom oleji do zlatista.

Mohlo by sa vám páčiť aj

Hit je zdravo žiť
Vyberte svoju menu
EUR Euro