Milujem pšeno! Mrzí ma, že až po zistení HIT som naňho “natrafila” a pred tým v mojom jedálničku chýbalo. Teraz to však určite doženiem, keďže sa na mojom tanieri vyskytuje aj niekoľkokrát do týždňa. Tak isto často využívam pšenovú múku, o ktorej sa môžete trošku viac dočítať aj v mojom článku o bezlepkových múkach.
V tomto recepte som skombinovala potraviny tak, aby boli vhodné pre vegánov, celiatikov a samozrejme aj pre histaminikov a tých, ktorí netolerujú mliečnu bielkovinu.
Potrebujeme (na 2 porcie):
150 g pšena
1 väčšiu cuketu
200 g špampiňónov
klíčky rukoly
1 cibuľu
soľ
galgant
oregano
olivový olej
1. Polku cibule podusíme na oleji.
2. Pšeno prepláchneme a pridáme k cibuľke.
3. Zalejeme dvojnásobkom vody a varíme približne 20 minút.
4. V panvici podusíme druhú polku cibule.
5. Medzitým nakrájame šampiňóny na pásiky a cuketu na kocky a následne pridáme do panvice.
6. Dusíme na miernom ohni.
7. Po pár minútach ich osolíme, pridáme galgant a oregano a varíme kým cuketa nezmäkne.
8. Servírujeme s čerstvými klíčkami rukoly.