Domov Hlavné jedlá Pšeno so šampiňónmi, cuketou a klíčkami rukoly

Pšeno so šampiňónmi, cuketou a klíčkami rukoly

autor: hitjezdravozit 30. marca 2016
Pšeno so šampiňónmi, cuketou a klíčkami rukoly

Milujem pšeno! Mrzí ma, že až po zistení HIT som naňho “natrafila” a pred tým v mojom jedálničku chýbalo. Teraz to však určite doženiem, keďže sa na mojom tanieri vyskytuje aj niekoľkokrát do týždňa. Tak isto často využívam pšenovú múku, o ktorej sa môžete trošku viac dočítať aj v mojom článku o bezlepkových múkach.
V tomto recepte som skombinovala potraviny tak, aby boli vhodné pre vegánov, celiatikov a samozrejme aj pre histaminikov a tých, ktorí netolerujú mliečnu bielkovinu.

pšeno s cuketou 3

Potrebujeme (na 2 porcie):
150 g pšena
1 väčšiu cuketu
200 g špampiňónov
klíčky rukoly
1 cibuľu
soľ
galgant
oregano
olivový olej

1. Polku cibule podusíme na oleji.
2. Pšeno prepláchneme a pridáme k cibuľke.
3. Zalejeme dvojnásobkom vody a varíme približne 20 minút.
4. V panvici podusíme druhú polku cibule.
5. Medzitým nakrájame šampiňóny na pásiky a cuketu na kocky a následne pridáme do panvice.
6. Dusíme na miernom ohni.
7. Po pár minútach ich osolíme, pridáme galgant a oregano a varíme kým cuketa nezmäkne.
8. Servírujeme s čerstvými klíčkami rukoly.

pšeno s cuketou 1

pšeno s cuketou 2

Mohlo by sa vám páčiť aj

Okomentuj

Stlačením „Pošli“ súhlasíte s pravidlami ochrany osobných údajov.

Prihláste sa na odber prémiového newslettra

* povinné pole
Súhlas so spracovaním osobných údajov

Odoslaním formulára súhlasíte, že Vám môžem ja, Patrícia Molnárová Turiničová zasielať newsletter a za týmto účelom spracovávať vašu emailovú adresu po dobu 5 rokov.

Svoj súhlas môžete kedykoľvek vziať spať a odhlásiť sa pomocou tlačidla na konci ktoréhokoľvek emailu. Naše zásady spracovania osobných údajov si môžete prečítať na našej stránke Ochrana osobných údajov

Hit je zdravo žiť
Vianoce bez alergénov

Novinka!

Tradičné Vianoce takmer bez alergénov už v predaji.