Domov Dezerty Tvarohové rohlíčky bez kysnutia

Tvarohové rohlíčky bez kysnutia

autor: hitjezdravozit 2. apríla 2020
Tvarohové rohlíčky bez kysnutia

Opäť tu máme recept ala “Paťka pečie pre svojich histaminikov” nie pre seba. 😀 Keďže sme doma mali tvaroh, z ktorého som chcela robiť Jožkovi dezert a akosi som naňho pozabudla, vymyslela som, že napečiem niečo pre vás. Blíži sa predsa Veľká Noc a namiesto rôznych kysnutých bratislavských rožkov, vianočiek a mazancov, ktoré histaminici nemôžu som si povedala, že by sa vám to mohlo hodiť. 😉

Tvarohové rohlíčky bez kysnutia

Tvarohové rohlíčky bez kysnutia

Potrebujeme:
250g hrudkového tvarohu
220g hladkej špaldovej múky
150g masla
1 žĺtok
50g mletého trstinového cukru*
1 PL mletého maku
tahitskú vanilku
štipku soli

* ak máte radšej sladké, pridajte podľa chuti kľudne viac cukru, lebo toto je taká “dietnejšia” verzia 😉

1. Zmiešame suché ingrediencie.
2. Pridáme žĺtok, tvaroh a zmäknuté maslo a vypracujeme cesto.
3. To odložíme na hodinu do chladničky.
4. Z cesta potom tvarujeme malé rožteky (ako pri vianočných vanilkových rožkoch).
5. Poukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri 160°C cca 10 minút.
6. Ešte teplé obalíme v trstinovom vanilkovom cukre.


Rohlíčky sú mäkučké, najlepšie samozrejme čerstvé. Môžete tvarovať takéto jednohubky ale pokojne aj väčšie, ktoré si napríklad potriete džemom alebo namočíte do orechového masla.

Mohlo by sa vám páčiť aj

Okomentuj

Stlačením „Pošli“ súhlasíte s pravidlami ochrany osobných údajov.

Prihláste sa na odber prémiového newslettra

* povinné pole
Súhlas so spracovaním osobných údajov

Odoslaním formulára súhlasíte, že Vám môžem ja, Patrícia Molnárová Turiničová zasielať newsletter a za týmto účelom spracovávať vašu emailovú adresu po dobu 5 rokov.

Svoj súhlas môžete kedykoľvek vziať spať a odhlásiť sa pomocou tlačidla na konci ktoréhokoľvek emailu. Naše zásady spracovania osobných údajov si môžete prečítať na našej stránke Ochrana osobných údajov

Top