Domov RaňajkyKaše Makovo-datľovo-jablková kaša (+ makové mlieko z Vitamilku)

Makovo-datľovo-jablková kaša (+ makové mlieko z Vitamilku)

autor: hitjezdravozit 26. marca 2016
Makovo-datľovo-jablková kaša (+ makové mlieko z Vitamilku)

Začnem jednou veľmi jednoduchou vetou: Vitamilk je super!! 🙂 Okrem polievky a smoothies som konečne vyskúšala aj mlieka a od teraz sa lúčim s obchodnými, pretože tým doma vyrobeným sa nevyrovná nič!
Ako prvé som si spravila ryžovo-kokosové. Trošku mi vyšlo husté, takže na druhý deň keď som ho vytiahla z chladničky malo skôr konzistenciu smotany na varenie. Čo je super, nemusím kupovať už ani smotany. 😀 Problém to však nie je, pretože sa mlieko dá zriediť.
Ako druhé som vyskúšala makové. Strašne som sa naňho tešila , no a dostala som tip ako ho ešte vylepšiť… Je skvelé!! 😉

Makové mlieko 1

Makové mlieko

Potrebujeme:
1,5 odmerky celého maku
3-4 kúsky datlí
vodu

1. Datle samozrejme vykôstkujeme a spolu s makom vložíme do Vitamilku.
2. Vodu dolejeme po risku 1100ml.
3. Vyberieme program „obilninové mlieko“ a čakáme 🙂
4. Hotové mliečko scedíme a „odpad“, ktorý nám vznikol v žiadnom prípade nevyhadzujeme, ešte sa zíde 😉

Makové mlieko 3

Mlieko má atypické sfarbenie, krásne makovú chuť a konzistencia je podľa mňa ideálna.

Makové mlieko 2

Maková ovsená kaša

Potrebujeme:
1 šálku makového mlieka
3 PL ovsených vločiek
1 PL makového „odpadu“ z výroby mlieka
3 datle
1 ČL datľového sirupu
1 jablko

1. Nalejeme mlieko do hrnca, pridáme ovsené vločky a varíme na miernom ohni.
2. Medzitým nastrúhame jablko, odkôstkujeme datle a nakrájame ich na drobno.
3. Keď nám kaša začína hustnúť pridáme mak, datle a datľový sirup. Chvíľu ešte povaríme.
4. Odstavíme kašu z ohňa a zamiešame do nej jablko.

Makové mlieko 5

Túto kašu som si zamilovala! Kto ľúbi mak, určite na tom bude rovnako 😉

Makové mlieko 4

Mohlo by sa vám páčiť aj

1 komentár

Okomentuj

Stlačením „Pošli“ súhlasíte s pravidlami ochrany osobných údajov.


Knihy HIT je zdravo žiť a Tradičné Vianoce bez alergénov


Novinka!

Kurzy varenia (nie len) pre histaminikov

NOVINKA
obe moje knihy už aj v elektronickej forme