Mnohokrát sa ma histaminici pýtajú, čo si robievam so sebou, ak idem napríklad k vode, na výlet, ak si chcem urobiť piknik v prírode alebo keď cestujem. Myslím si, že rôznych tipov mám na blogu už niekoľko – pokojne to môže byť quinoa šalát, sladké madlenky, či muffiny alebo výborné cuktové waffle naslano. Na dnes som si pre vás ale pripravila ešte niečo jednoduchšie, dokonca nepečené / nevarené, čo je veľkou výhodou v týchto horúčavách. Letné rolky.
V jednoduchosti je krása
Na letných rolkách je skvelé to, že sú raz dva hotové a môžete si ich akokoľvek nakombinovať. Prakticky vám k tomu stačí doska na krájanie, jeden nôž, strúhadlo na zeleninu a prípadne ručný mixér, ako teraz v mojom prípade, s pomocou ktorého som pripravila lahodnú omáčku. Čaro spočíva v pestrofarebnosti a chrumkavosti. Ako som ich teda tentoraz pripravila ja? Takto. 😉
Zdravé rýchlovky k vode │summer rolls│
Potrebujeme:
Ryžový papier (cca 10ks)
Mrkvu
Kaleráb
Reďkovky
Rukolu
Koriandrovú vňať
Kvety kapucínky
Ryžové rezance
Píniové oriešky
Čerstvé alebo lyofilizované klíčky
Prepeličie vajíčka
Domácu omáčku z arašidového masla (arašidové maslo + voda so štipkou kys.askorbovej, sumac, soľ)
1. Namočíme si ryžové rezance aby nám zmäkli, zeleninu si nakrájame na tenké pásiky a pripravíme si omáčku.
2. Ryžový papier namočíme na pár sekúnd a položíme na stôl. Plníme so všetkými ingredienciami a stočíme.
3. Rolky už iba poukladáme do krabičky na jedlo a môžeme vyraziť za dobrodružstvom. 🙂
Mnohí jedia tieto rolky tak, že omáčku nechajú bokom a namáčajú si ich do nej. Ja to robí radšej tak, že ju do roliek rovno naplním. A tak sa nemusíte báť, že sa vám po ceste niekde porozlieva. Tá prvá verzia je skôr pre domáce pohostenie.