Potrebujeme:
120g červenej šošovice
2 mrkvy
1 väčší zemiak
1 menšiu cibuľu
2 strúčiky cesnaku
olivový olej
soľ
galgant
majoránku
1. Na olivovom oleji opražíme cibuľku a cesnak.
2. Mrkvu nastrúhame najemno a pridáme do hrnca. Chvíľu dusíme aby pustila šťavu a peknú oranžovú farbu a následne zalejeme vodou.
3. Zemiaky nakrájame na menšie kúsky a pridáme do hrnca.
4. Varíme asi 10 minút a potom pridáme prepláchnutú šošovicu.
5. Osolíme, ochutíme galgantom a majoránkou a varíme do zmäknutia (asi 15-20 min).
6. Na záver polievku rozmixujeme. Dobrú chuť 🙂
Červená šošovica je zvyčajne najlepšie tolerovanou strukovinou medzi histaminikmi. Ak ste si ju odskúšali, recept si pokojne môžete pripraviť aj počas eliminačnej diéty.
1 komentár