Domov Keksy, sušienky Kardamónové hviezdičky

Kardamónové hviezdičky

autor: hitjezdravozit 2. decembra 2017
Kardamónové hviezdičky

Koreniny nemilujem iba pri varení ale aj pri pečení. Jedna špecifická chuť dokáže ozvláštniť aj tie najbežnejšie jedlá. Presne ako v prípade týchto kardamónových hviezdičiek. Chuťou i konzistenciou mi trochu pripomínajú sušienky speculoos. Výborné sú s teplým čajom alebo zohriatym mandľovo-škoricovým mliekom.
O fotografie sa tentoraz postaral tím z I Can Spice, s ktorým som na tomto recepte spolupracovala. Oni mi poskytli voňavý kardamónik, ja som dala dokopy recept a upiekla keksíky a oni ich potom vyfotili. 😉


Potrebujeme:
80g masla
100g kokosového cukru
1 žĺtok
30g datľového sirupu
1 ČL mletého kardamónu (nie kopcovitá)
štipka soli
140g špaldovej múky

1. Maslo izbovej teploty vyšľaháme s cukrom.
2. Pridáme žĺtok a datľový sirup a zapracujeme.
3. Múku zmiešame s kardamónom, štipkou soli a prisypeme k zmesi. Vypracujeme cesto.
4. Pracuje sa s ním veľmi dobre, netreba ho ani odkladať do chladničky, môžete vykrajovať tvary hneď.
5. Keksíky poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pri 180°C pečieme 7-8 minút.

Pozor! Keksíky veľmi ľahko zhoria a tým, že sú tmavé si to ani nevšimnete, preto dodržujte čas! Po vybratí z rúry sú na dotyk veľmi jemné, takže nimi nemanipulujeme až kým nevychladnú. Vtedy stvrdnú a budú chrumkavé.

Nezabudnite sledovať aj FB I Can Spice. 😉

Mohlo by sa vám páčiť aj

Okomentuj

Stlačením „Pošli“ súhlasíte s pravidlami ochrany osobných údajov.

Prihláste sa na odber prémiového newslettra

* povinné pole
Súhlas so spracovaním osobných údajov

Odoslaním formulára súhlasíte, že Vám môžem ja, Patrícia Molnárová Turiničová zasielať newsletter a za týmto účelom spracovávať vašu emailovú adresu po dobu 5 rokov.

Svoj súhlas môžete kedykoľvek vziať spať a odhlásiť sa pomocou tlačidla na konci ktoréhokoľvek emailu. Naše zásady spracovania osobných údajov si môžete prečítať na našej stránke Ochrana osobných údajov

Top