Domov Hlavné jedlá Ravioli s cuketovou omáčkou

Ravioli s cuketovou omáčkou

autor: hitjezdravozit 20. februára 2018
Ravioli s cuketovou omáčkou

Jeden recept na plnené cestoviny sme tu už mali a vtedy som si povedala, že nikdy viac. Prešiel približne rok (asi tak raz za rok ma to chytí) a pustila som sa do nich znovu. Čo myslíte, čo som si zase povedala? 😀 Ale nieee. Tentoraz som sa snažila užiť si ich prípravu. 😉 Predsa len, treba na to hľadieť pozitívne. Jeme to, čo si sami pripravíme! Kedysi sme si s mužom kupovali polotovary a dnes už viem, že od pravých cestovín mali asi ďaleko. Ani sa nechcem zamýšľať, čím všetkým zbytočným boli plnené.
Jediné, čo mi pri tomto recepte chýbalo je paradajková omáčka. Takže malý tip pre tých, čo HIT nemajú iba radi sledujú môj blog: ak môžete, pripravte si radšej jednoduchú paradajkovo-bazalkovú omáčku. Recept je skvelý a zjedli ho u nás všetci (aj ocino nehistaminik), no predsa len sme sa zhodli, že paradajková by sa hodila trošičku viac.


Na cesto:
300g hladkej špaldovej múky
100g celozrnnej špaldovej múky
štipka soli
2 PL olivového oleja
4 vajcia

Na plnku:
100g čevenej šošovice
1 bobkový list
galgant
himalájska soľ
nigella sativa
50g ovčia alebo kozia Feta

Na omáčku:
1 čajot
3 cukety
biela cibuľa
2 strúčiky cesnaku
kurkuma
čierne korenie
olivový olej

1. Vajcia, olej a štipku soli rozšľaháme a postupne pridávame zmiešané múky tak, aby nám vzniklo pevné, no nie príliš tvrdé cesto.
Z múky by vám malo zostať, to potom využijete aj pri vaľkaní na pomúčenie dosky. Cesto necháme chvíľu prikryté odstáť.
2. Červenú šošovicu uvaríme s koreninami (nigellu pridáme až ku koncu). Necháme vychladnúť a následne zmiešame s roztlačenou Fetou.
3. Cukety a čajot ošúpeme a nakrájame na kocky. Na olivovom oleji opražíme cibuľku a pridáme zeleninu. Osolíme a necháme dusiť kým zelenina pustí šťavu. Pridáme koreniny a pretlačený cesnak
a varíme do úplného zmäknutia. Potom zeleninu rozmixujeme s tyčovým mixérom na omáčku.
4. Kým sa varí omáčka pripravíme si ravioli. Cesto rozvaľkáme a vykrajujeme kruhy s priemerom ??, ktoré plníme šoŠovicovo-syrovou plnkou. Na ne uložíme druhý kruh z cesta, okraje pritlačíme vydličkou
a ravioli poukladáme na tácku s papierom na pečenie. Z tejto dávky vám vyjde 25 kusov. Je to porcia pre 3 osoby.
5. Ravioli potom varíme v mierne osolenej vode. Od vypávania na vrch, povaríme ešte 5-6 minút.
6. Ravioli podávame s cuketovou omáčkou.

Mohlo by sa vám páčiť aj

Okomentuj

Stlačením „Pošli“ súhlasíte s pravidlami ochrany osobných údajov.


Knihy HIT je zdravo žiť a Tradičné Vianoce bez alergénov


Novinka!

Kurzy varenia (nie len) pre histaminikov

NOVINKA
obe moje knihy už aj v elektronickej forme